ZETApress

hírportál

Magyar jet-ski sikerek

Remekül kezdték a magyarok a hazai rendezésű jet-ski Eb-t. Tíz magyar versenyző áll érmes helyen az 1. futamot követően a Nyíregyháza közeli Leveleki Szabadidőpart taván a vasárnapig tartó jet-ski Magyar Nagydíjon – tudatta az NVESZ Sajtó. Fotóink Vörös Nándor felvételei.

A 22 nemzet 114 sportolóját felvonultató Európa-bajnoki és junior világbajnoki futamon kategóriánként három kör alapján alakul ki a végeredmény. A leveleki 1. futamokban öt magyar színeket képviselő jet-skisnek sikerült diadalmaskodnia, további négyen 2. helyen értek célba, míg egy versenyzőnk 3. lett.

Megnyerte versenyét ülős versenyszámok királykategóriájában, a Runabout GP1-ben a magyar licenc-szel induló dán Marcus Jörgensen, az álló Ski GP3 kategóriában Szabó Barnabás, akárcsak a Runabout GP4 géposztályban Major Marcell. Szintén 1. lett a veteránoknál a Run Veterans GP1 versenyszámban Cseke Zsolt és a juniorok mezőnyében, a Ski Junior 3.3-ban Jászai Csongor.

Második helyen végzett az álló versenyszámok csúcskategóriájában, a Ski GP1-ben a magyar színekben versenyző osztrák Kevin Reiterer, a veteránoknál Kéri Attila (Run Veterans GP1), míg a junioroknál Süli Csaba (Ski Junior 3.3) és ifj. Komonyi Lajos (Ski Junior 3.2).

Harmadik helyen haladt át a célvonalon a Runabout GP2-esek első futamában Hársfalvi Gergely. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Leveleken szombaton délután és vasárnap rendezik meg a kategóriák 2. és 3. futamait. És mivel a hazai rendezésű világverseny egyaránt a záró fordulója az Eb- és a junior vb-sorozatnak, vasárnap kettős díjkiosztóra kerül sor: a jet-ski Magyar Nagydíj érmesei mellett Európa- és junior világbajnokokat is avatnak majd.

Szóljon hozzá!