ZETApress

hírportál

Triplázhat a Debrecen

Nyolc ponttal vezeti a tabellát a Debrecen négy fordulóval a vége előtt, miután 3:0-ra verte otthon a győrieket. A rivális MTK Fehérváron kapott ki 5:3-ra, így került ekkora hátrányba. Diósgyőr Tatabányán ugyanilyen arányú vereséget szenvedett. A házigazdák közük a Kaposvár 3:1-re verte a REAC-ot, Vác ugyanennyire Újpestet, Vasas 4:0-ra a ZTE-t, míg Paks 1:0-ra Sopront. Vendéggyőzelem nem volt, Pécs a Honvéd ellen 1:1-et játszott.

Szerdán a Debrecen 2:2-es hazai döntetlenje elég volt a DVTK ellen a Magyar Kupa döntőjéhez. Ellenfele a Kispest lesz, aki kedden 2:1-re nyert a Fáy utcában. Összecsapásuk jövő szerdán lesz a Megyeri úton. Debreceni győzelem esetén a hajdúságiak a Szuper Kupát is elnyernék a Magyar mellé, mert a bajnoki címet is a zsebükben érezhetik.

A DVSC szeretné, hogy legközelebb ne a fővárosiaknak kedvező semlegesnek tűnő pályán dőljön el a kupa sorsa, hanem két meccsen, oda-visszavágón mérkőzhessenek. Korábban már volt ilyenre példa, de az 1994-es kispesti botrány után ? amikor lovas rendőrök kardlapozták a vendég ferencvárosi drukkereket ? döntöttek a jelenlegi szisztéma mellett. Érdekesség még a történetben, hogy az akkori kispesti rendőrkapitány azóta már a ferencvárosi zsarukat irányítja.

A második vonal Nyugati csoportjában tovább tart a versenyfutás. Az éllovasok közül a Haladás 3:2-re verte Soroksárt, Siófok 1:0-ra Hévízt, így továbbra is ők állnak az élen. Üldözőik közül Felcsút Lellén nyert 2:0-ra, Barcs viszont csak 1:1-t játszott Gyirmóttal. Keleten a Ferencváros 1:1-et játszott Nyíregyházával tegnap este az Üllői úton. Illene már eldönteniük, mit is akarnak ahelyett, hogy egymás eredményeit kopíroznák!

Elmúlt heti hír még, hogy az MLSZ az élvonalbeli Fehérvár, REAC, Tatabánya és Vác, valamint a második vonalbeli FTC és Felcsút licenckérelmét nem fogadta el. Van még lehetőségük hiánypótlásra, de félő, hogy az első osztály résztvevőinek összetétele megint a zöld gyep helyett a zöld asztal mellett dőlhet el.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kóka győzött Újpesten

Szóljon hozzá!