ZETApress

hírportál

Pontvesztés a nyitányon

Hatgólos döntetlen a vb-selejtezők rajtján: a magyar labdarúgó-válogatott 1:0-s I. félidői vezetés után 3:3-t játszott tegnap 20:45-kor az üres Népstadionban a lengyel csapattal a világbajnoki selejtezősorozat európai nyitányán – láttuk az M4 Sporton.

A csapatokat az üres lelátók ellenére az egyik hosszanti lelátón a két ország nemzeti színeiben pompázó molinó fogadta, amelyen mindkét nyelven az állt: 100 éves futballmúlt, 1000 éves barátság. Az üzenet a nemzetek történelme mellett arra utalt, hogy a két válogatott 1921. december 18-án mérkőzött meg egymással először Budapesten, melyet 1:0-ra megnyertünk.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese mindkét félidő elején betalált, az elsőben Sallai Roland, a másodikban a csapatkapitány Szalai Ádám volt eredményes, de a lengyelek két perc alatt két gólt szerezve egyenlítettek az egyaránt csereként beállt Krzysztof Piatek és Kamil Jozwiak révén. Willi Orbán még egyszer vezetést szerzett a magyar csapatnak, de a hajrában a világ legjobbjának megválasztott Robert Lewandowski ismét egyenlíteni tudott.

Az I-csoport eredményei: Magyarország-Lengyelország 3:3 (1:0), Anglia-San Marino 5:0 (3:0), Andorra-Albánia 0:1 (0:1). A magyarok hét mérkőzés óta veretlenek, Virágvasárnap San Marino, Nagyszerdán pedig Andorra vendégei lesznek 20:45-kor.

Szóljon hozzá!