ZETApress

hírportál

Frizbi szombattól

Március 20-án elkezdődik a 2021-es magyar repülő korong NB I. A Magyar Repülő Korong Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy szombaton elkezdődik a játék a Well Travel Liga Ultimate Frizbi Nemzeti Bajnokságban.

Idén már a harmadik szezon kezdődhet meg a Nemzeti Bajnokságban a felnőttek számára és az ultimate frizbi sportágban nem őszi-tavaszi a szezon, hanem tavaszi-őszi – tudtuk meg Sarkadi Bélától.

A tavalyi hat résztvevő mindegyike nevezett a WTL’21-be! Most hetedikként csatlakozik a Sportsziget SE. Az elnökség bízik benne, hogy idén mind a 42 mérkőzést sikerül lebonyolítani. Az biztos, hogy a végső sorrend ezt követően még változhat, hiszen a szövetség vezetése ugyanis idén tovább növeli a hazai versenylehetőséget, és a nagy sikerű Ligakupa megtartása mellett a bajnokság 14 fordulóját egy alapszakasznak minősíti, melyet Rájátszás követ majd! A Well Travel Liga szeptember végéig tart. Ezt követően az 5-7. helyezettek körmérkőzésen, míg az első 4 egy klasszikus FinalFour rájátszáson dönt a végső bajnoki sorrendről.

2021. az utánpótlás éve a sportágban, az elnökség az ezt szolgáló versenyrendszerre koncentrál. Számszerű cél, hogy idén több mint 1500 versenyengedélyt váltsanak ki sportolóink.

Az MRKSZ a bajnokság elindítását megelőzően kikérte az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság álláspontját a megfelelő védekezésről. Mivel a játékvezető nélkül játszott ultimate frizbi csapatverseny non-kontakt sportág, emiatt a meccsek alatt minimális a fertőzésveszély. Azonban az eszközhasználat – frizbi – miatt minden helyszínen biztosítjuk a kézfertőtlenítést, amit a versenyzők bármikor igénybe vehetnek, saját döntésük alapján.

Szóljon hozzá!