ZETApress

hírportál

Bridgestone-siker

A Bridgestone új zászlóshajójaként emlegetett Potenza Sport sportabroncs elnyerte az első helyet az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztjén. A példás Potenza Sport nedves úton az összesített legjobb, szárazon pedig kimagaslóan jó eredményt ért el a teszten.

A Bridgestone új csúcskategóriás sportabroncsa nyolc más gyártó termékét előzte meg egy Ford Mustang 5.0-án, 265/35 ZR 20 méretben tesztelve. Ez volt a Potenza Sport első szereplése egy független autósmagazin tesztjén. Nyolc más gyártó abroncsait megelőzve a Bridgestone Potenza Sport – egy Ford Mustang 5.0-án, 265/35 ZR 20-as méretben – nedves úton az összesített legjobb, száraz aszfalton pedig kimagasló eredményt ért el a teszten, ezzel kiérdemelve példás minősítését a német autós magazinban.

A Bridgestone ultra-nagy teljesítményű gumiabroncsa, a Potenza Sport a legrövidebb féktávúnak bizonyult száraz körülmények között, száraz kezelhetőségét pedig a teszt két legjobb teljesítménye közé sorolták. Nedves körülmények között szintén a Bridgestone Potenza Sporté volt a legrövidebb féktáv, nedves kezelhetőségét és az esős körülmények között mért teljesítményét pedig legjobbként díjazták a körpályán. A csúcskategóriás sportabroncsot kitüntették, mint az abroncsot, amivel a legkisebb az vízenfutás lehetősége, melyre az AutoBild Sportautók a nedves kezelhetőség teljesen új mércéjeként hivatkozott.

Az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztje volt a gumiabroncs első szereplése független autósmagazin által lebonyolított tesztjén, de korántsem ez volt az első elismerés, amit kapott. A TÜV SÜD, Európa egyik legelismertebb független gépjármű-vizsgálati intézete a gumiabroncs indulásakor a Bridgestone Potenza Sportnak ítélte a legjobb teljesítményt prémium kategóriabeli versenytársaival szemben, mind a száraz fékezés és kanyarodás, mind az egyenes stabilitás szempontjából. A TÜV SÜD emellett a teljes szériájában EU-s A osztály minősítésű nedves tapadással rendelkező Bridgestone Potenza Sportot találta a legjobban teljesítőnek nedves kanyarodás és kezelhetőség terén is.

Az Európában kifejlesztett és legyártott Bridgestone Potenza Sport gumiabroncsok 96 méretben elérhetőek a 17″-ostől a 22″-osig, mely a személygépkocsik és közúti terepjárók széles választékát lefedi – a prémium szedánoktól és terepjárókon át egészen a luxus- és presztízsautókig.

Ez fantasztikus elismerés a Bridgestone Potenza Sport számára, melyről mi eddig is tudtuk, hogy piacvezető teljesítményű. Új csúcskategóriás sportabroncsunk képességeiről tanúskodik, hogy egy ilyen rangos kiadvány összesített tesztjén a termékünk első helyen végzett. Más prémium gumiabroncs termékeink, például a Bridgestone Turanza T005 nyári gumiabroncs és a Bridgestone Blizzak LM005 téli gumiabroncs legutóbbi mérföldkőnek számító teszteredményei után hosszú távú törekvésünk, hogy nagy értékű prémium gumiabroncsokat létrehozva a tesztmagazinok dobogóinak csúcsára törtjünk, erősebb mint valaha. A Potenza Sport formájában a Bridgestone egy olyan ultra-magas teljesítményű gumiabroncsot alkotott, amely a vezető kezében hagyja az irányítást, miközben kiaknázza járműve teljesítményét. A Potenza Sport valóban új kiválóság a sportteljesítmény terén – nyilatkozta Daniel Giroud, a Bridgestone EMIA értékesítési igazgatója.

A TÜV SÜD által a Bridgestone kérésére 2020 júliusától szeptemberéig a Bridgestone EUPG (Olaszország) pályán Audi S4 3.0 TFSI gépkocsival és 245/40 R18 gumival végzett tesztek. Potenza Sport összehasonlítva a fő versenytársak teljesítményével ugyanabban a szegmensben: Continental PremiumContact 6, Michelin Pilot Sport 4, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, Pirelli P Zero PZ4. (713190691-PS) számú jelentés. Egyenes stabilitás, minősítés: Bridgestone Potenza Sport (9.33), Continental Premium Contact 6 (9.00), Michelin Pilot Sport 4 (8.67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8.67), Pirelli P Zero PZ4 (8.56). Kanyarodási stabilitás, minősítés: Bridgestone Potenza Sport (9.21), Continental Premium Contact 6 (8.13), Michelin Pilot Sport 4 (8.67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8.33), Pirelli P Zero PZ4 (8.54). Féktávolság száraz úton (100 km/h-ról 0 km/h-ra), méterben: Bridgestone Potenza Sport (33.4), Continental Premium Contact 6 (35.4), Michelin Pilot Sport 4 (34.5), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (35.9), Pirelli P Zero PZ4 (34.8). Nedves kanyarodás – Oldalsó nedves tapadás (oldalgyorsulás) méter/másodpercben: Bridgestone Potenza Sport (7.06), Continental Premium Contact 6 (6.42), Michelin Pilot Sport 4 (6.45), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (6.63), Pirelli P Zero PZ4 (7.03). Nedves kezelés (szubjektív értékelés és átlagos sebesség) átlagos besorolása km/h-ban: Bridgestone Potenza Sport (9.19; 90.87), Continental Premium Contact 6 (7.97; 87.32), Michelin Pilot Sport 4 (8.28; 87.84), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8.25; 88.05), Pirelli P Zero PZ4 (8.72; 89.12).

Szóljon hozzá!