ZETApress

hírportál

Urban Cross az Arénában

Új városi futó és kerékpáros őrület várható a X2S szervezésében. Új sportág jelentkezik a tömegsport versenyek között, a X2S által első ízben megszervezett Urban Cross, az Aréna Plaza területén április 24-én, szombaton ? tudatta a Terepsport.hu.

Olyan verseny a világon első alkalommal kerül megrendezésre, ahol nemcsak a Plaza egy részén, hanem a teljes külső és belső területén lehet futni, ráadásul igazi kalandpályán. Azonban nemcsak gyerek- és tömegsport esemény lesz aznap, hanem az ország legjobb futóinak és kerékpárosainak is igazi gladiátor küzdelme és látványos show-ja az ?arénában?. Igazi X2S életérzés Budapest közepén! Partnerek: Életfa program, T-Mobil, Kona, Players Room, Salomon, Ironclad, Lafuma, Sportpiac, Mozgásvilág.hu, Mosolyalbum.

Élő játszótérré válik a Plaza folyosója, korlátja, erkélye. Ahol eddig tilos volt futni, ott érmet, kupát nyerhetnek a vállalkozók! Akár combközépig érő lépcsőfokokon, meredek töltéseken, csúszós folyosókon lehet futni a kirakatok és oszlopok között, de lehet választani hosszabb, ám kevésbé kalandos nyomvonalat. Versengés a mélygarázs meglepetéseket rejtő részei, titokzatos ösvényein, a park füves, murvás, macskaköves szakaszain.

A kerékpár pálya rendkívül veszélyes, ezért a bringaverseny csak meghívásos alapon zajlik. A verseny résztvevői kieséses rendszerben kerékpároznak négyesével ? kicsit cyclocross, kicsit DH, kicsit országút, kicsit MTB. Olimpikonok, híres közéleti személyiségek, gyönyörű modellek teszik még izgalmasabbá a versenyt ? hiszen többen indulnak is! ? és a díjkiosztót. A nap folyamán Életfa egészségnap, életmód tanácsadás, mérések, sportszerbemutatók és természetesen az Arena Plaza különleges kínálata. Részletek, aktualitások a verseny honlapján olvashatók.

Szóljon hozzá!