ZETApress

hírportál

Indul az edzésszezon

A lassan közeledő tavasz azokból is előcsalogathatja a mozgásigényt, akik a bizonytalanság miatt eddig nem mertek vagy nem tudtak rendszeresen edzeni – tudatta Csordás Emőke.

Bár a szűkösebb lehetőségek miatt most nagyobb elszántságra és rugalmasságra van szükség, akkor is érdemes belevágni új edzéscélok megvalósításába, hiszen, ha a végén másképp alakul a kitűzött cél – a nyaralás megvalósulása vagy egy sportesemény teljesítése -, az addigi munkánk semmiképp sem vész kárba – tanácsolja az egészséges életmódot támogató K&H mozdulj! program.

A minden szabályt felrúgó 2020 után óvatosabban indultunk neki az évnek, és bizonyára kevesebben fogadták meg újévkor azt, hogy idén különböző sportteljesítményt elérjenek. – Az aktív, teljes életnek elengedhetetlen feltétele a mozgás, amire testileg és mentálisan egyaránt szükségünk van. A tavasz közeledtél természetes módon felerősödik a testmozgás iránti igény, ugyanakkor a korlátozások miatt az edzőtermek továbbra is zárva tartanak, és a közösségi sporteseményeken is inkább csak virtuálisan tudunk részt venni. A fittségünk megőrzése vagy fejlesztése ezért nemcsak fokozott odafigyelést, de nagyobb elszántságot és sokkal több találékonyságot igényel, mint korábban – nyilatkozta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója az egészséges életmódot támogató K&H mozdulj! program szervezőjeként.

Kikapcsolódás edzéssel kombinálva

Bár a sportolási lehetőségek most korlátozottabbak, a tél vége felé közeledve egyre könnyebb olyan kültéri mozgásformákat találni, amelyek a vírusfertőzés szempontjából alacsony kockázatúak, viszont remekül edzhetjük, erősíthetjük velük magunkat. A futópad helyett egy kisebb emelkedőre felfutás, a spinning óra helyett egy hétvégi kerékpártúra vagy akár munkába járás, a meredekebb szakaszokkal tarkított erdei kirándulások mind-mind olyan lehetőségek, amelyek nemcsak kikapcsolódásként, de edzésként is hatékonyan tudnak működni. Érdemes ezért nyitottabbnak lenni, és a legegyszerűbb szabadidős tevékenységeinkre is új szemmel, edzési lehetőségként nézni.

Edzésterv másképp

Most nemcsak a sportolás helyszínéhez és módjához, de a kitűzött célok eléréséhez is nyitottabban és rugalmasabban kell hozzáállni. A bizonytalan nyaralási lehetőségek és az egyelőre csak óvatosan tervezett tömegsport-rendezvények semmiképp se tántorítsanak el minket a vágyott bikinialak vagy az első komolyabb futó-, úszó- vagy kerékpártávunk megvalósításától. Sőt! Most mindennél fontosabb lehet egy komoly cél kitűzése – még akkor is, ha az végül nem fog megvalósulni. Az elején ugyanis ez fog segíteni minket abban, hogy nekikezdjünk az edzéstervünknek. Ha pedig a biztonsági intézkedések miatt mégsem tudunk nyaralni menni, vagy a célul kitűzött sporteseményt nem lehet megtartani, az oda vezető út, az addig elért teljesítmény és munka akkor sem vész kárba.

Szóljon hozzá!