ZETApress

hírportál

Giro a Discoveryn

A Discovery újabb négy évre lekötötte a Giro d’Italia közvetítési jogait. A Discovery 2025-ig szóló exkluzív szerződést kötött a Giro d’Italia globális, kizárólagos közvetítési jogaira. Így mind a három nagy kerékpáros körverseny összes pillanata továbbra is az Eurosporton lesz látható.

Az RCS Sporttal az IMG-n keresztül kötött hosszú távú megállapodás révén a Discovery megtartotta a Giro multiplatform-közvetítési jogait. Az év első Grand Tourjának minden szakaszát élőben, megszakítás nélkül közvetíti az Eurosport, és elérhető lesz a Discovery új globális streaming-szolgáltatásán, a discovery+-on (vagy annak bevezetéséig az Eurosport Playeren, illetve a Global Cycling Networkön (GCN) is.

A megállapodás kiterjed a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség versenysorozata, az UCI World Tour számos eseményére, illetve az olyan olaszországi egynapos versenyekre, mint a Strade Bianche férfi és női elit, a Tirreno-Adriatico, a Milano-Torino, a Gran Piemonte, a Szicílai kör, a Milano-San Remo és a Lombardia. A 2021-es szezon első UCI World Tour eseménye, az Egyesült Arab Emírségek körversenye szintén exkluzív tartalomként lesz elérhető.

A Discovery jelentős múltra tekinthet vissza a férfi és női kerékpárversenyek legszélesebb kínálatának közvetítésében az Eurosporton és a GCN-en. Folyamatos újításokon dolgozunk, hogy elsőrangú élményt biztosítsunk a sportág rajongóinak világszerte. Örülünk, hogy a Giro d?Italia továbbra is hosszú évekig jelen lesz a csatornáinkon és platformjainkon, ezzel is erősítve a kerékpáros jogokat tartalmazó portfóliónkat. Az Eurosport-GCN partnerség, illetve a discovery+ 2021-ben indult folyamatos bevezetése révén még jobban ki tudjuk használni a kerékpársportban meglévő hozzáértésünket és egyedülálló globális jelenlétünket – mondta Andrew Georgiou, az Eurosport globális sportjogokért és sportmarketing-megoldásokért felelős elnöke.

Az Eurosport és a GCN az idén még szorosabbja fonja együttműködését, és minden eddiginél több kerékpársportot sugároz élőben – többek közt az összes Grand Tour, a Klasszikusok és az olimpiai kerékpárverseny megszakítás nélkül lesz látható, a helyi digitális és lineáris csatornákon pedig számos egyéb kapcsolódó tartalom elérhető lesz. Nagyon várjuk a 2021-es országúti kerékpáros szezon indulását februárban az Egyesült Arab Emírségek Körverseny közvetítésével. A sportág kedvelőinek minden eddiginél több módon kínálunk lehetőséget a bekapcsolódásra – mondta Guy Voisin, az Eurosport és a GCN kerékpársportért felelős vezetője.

A Discovery márkái 2021-ben is élen járnak az elit kerékpárversenyek közvetítésében: 300 napnyi férfi és női élő kerékpárt kínálnak – egyebek közt a tokiói olimpia 16 napját. Az Eurosport emellett egy sor elit versenyprogramot tűz műsorra 2021-ben: az országútikerékpár-világbajnokságot, a pálya-kerékpáros vb-t, a hegyi-kerékpáros vb-t, a BMX vb-t, a városi kerékpáros világbajnokságot, a Cyclo-Cross VB-t, valamint a Cyclo-Cross Világkupa finisét is. A többéves megállapodás az alábbi versenyekre érvényes:

UCI World Tour – UAE Tour (hét szakasz februárban)
UCI World Tour – Giro d?Italia (21 szakasz májusban)
UCI World Tour – Strade Bianche Men (egynapos márciusban)
UCI Women’s World Tour – Strade Bianche Women Elite (egy napos márciusban)
UCI World Tour – Tirreno?Adriatico ( hét szakasz márciusban)
UCI World Tour – Milan?San Remo (egynapos márciusban)
UCI Europe Tour – Milan-Torino (egynapos októberben)
UCI World Tour – Lombardia (egynapos októberben)
UCI Europe Tour – Gran Piemonte (egynapos októberben)
UCI Europe Tour – Giro Di Sicilia (négy szakasz áprilisban)

Eurosport

Az Eurosport az európai sportrajongók első számú választása, a legnagyobb sporteseményeken és helyi tartalmakon keresztül köti össze a rajongókat és a sportolókat. Az olimpiai játékok európai otthona, az Eurosport elérhető lesz a 2021-22 során számos nemzetközi piacon induló discovery+-on, a valóságon alapuló szórakoztatás közvetlenül a fogyasztóknak szóló streaming-szolgáltatásán. A kerékpársportok, a Grand Slam tenisztornák és a téli sportok otthonaként az Eurosport 1 és Eurosport 2 csatornák összesen 246 millió kumulatív előfizetőt érnek el Európa, a csendes-óceáni térség, Afrika és a Közel-Kelet 75 országában. Az Eurosport.com az európai kontinens első számú sporthonlapja, havonta több mint 30 millió egyedi felhasználóval. Az Eurosport Event a nemzetközi sportesemények promóciójának és menedzselésének specialistája.

Discovery

A Discovery (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) világszerte vezető a valóságon alapuló szórakoztatásban, minőségi tartalmakkal elégíti ki a kíváncsiságot, szórakoztatja, tájékoztatja és inspirálja közönségét és rajongóit. Évente 8000 óra eredeti tartalmat kínál, több műfajban vezetőként. A Discovery közel 50 nyelven, 220 országban és területen érhető el, minden képernyőn és platformon kiszolgálja nézőit, ide értve az olyan TV Everywhere termékeket, mint a GO portfólió alkalmazások, a direct-to-consumer streamingszolgáltatásokat, mint a discovery+, a Food Network Kitchen és a Motor Trend OnDemand, a Group Nine Media digitális és közösségi tartalmait és a PGA TOUR-ral kötött partnerség révén a nemzetközi golfot. A Discovery portfólió része több prémium márka ? a Discovery Channel, a HGTV, a Food Network, a TLC, az Investigation Discovery, a Travel Channel, a MotorTrend, az Animal Planet és a Science Channel; az Amerikai Egyesült Államokban az OWN: Oprah Winfrey Network, a Discovery Kids Latin-Amerikában, illetve az Eurosport, a helyi prémium sportesemények vezető szolgáltatója és az olimpia otthona Európában.

Szóljon hozzá!