ZETApress

hírportál

Bringa-Eb Nyíregyen

Újabb kontinensviadalt rendezhet Magyarország. Az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) főtitkára, Enrico Della Casa személyesen hozta Magyarországra a 2022-es Terem-kerékpáros Európa-bajnokság rendezéséről szóló szerződést, amelyet Törzsök Zsolttal, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) alelnökével írtak alá Budapesten.

A Teremkerékpáros (Indoor Cycling) Európa-bajnokságon két szakág, a művészkerékpár és a kerékpárlabda legjobbjai küzdenek meg egymással 2022-ben. A viadalnak az a Nyíregyháza ad majd otthont, amely 2020-ban a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által fémjelzett V4 Juniors országúti világkupa futamnak is helyszínéül szolgált. A pandémia miatt a tavalyi évben ez volt a világon az egyetlen futam, amelyet meg tudtak rendezni, így az Európai Szövetség joggal figyelt fel a magyar szervezőkre és a helyszínre egyaránt.

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár akkor azt mondta, a kerékpársport az egyik leglátványosabb sportág, így a Kormány szívesen áll minden ilyen esemény megrendezése mellé – tudtuk meg Kádár Kristóftól.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke szerint a nemzetközi kerékpáros szervezetek és szövetségek egyre élénkebben érdeklődnek Magyarország iránt, amely két fontos tényezőnek köszönhető. Egyrészt a magyar versenyzők szintet léptek a nemzetközi ranglétrákon, így egyre többen követik figyelemmel a sportág itthoni fejlődését. Másrészt a hazai kerékpáros események és versenyek, mint a Tour de Hongrie, a V4 Kerékpárverseny, vagy a tavalyi Junior Nations Cup olyan hatékony szervezői munkát tükröztek, amelyek meggyőzték a döntéshozóknak, hogy Magyarország képes világszínvonalú sportesemények lebonyolítására.

Bár a kerékpársport azon sportágak közé tartozik, amelyeket a járvány kevésbé érintett, éppen az Indoor Cycling szakágak voltak azok, amelyeknek a 2020-as év sok nehézséget okozott. Ennek ellenére nagyon bízunk benne, hogy a jövőre rendezendő kontinenstornán a kiváló magyar versenyzők, mint Schön Martin, Hugyecz Zsófia, Toma Vilmos, vagy Árendás Tamás éremmel, érmekkel gazdagítják majd a magyar bringasportot.

Szóljon hozzá!