ZETApress

hírportál

Elkezdődött a show

Kétórás bemutatót tartott tegnap este a Budapest Papp László Sportarénában a világhírű Harlem Globetrotters legénysége. A Városmajorban hétfőn látott Rakéta és Repülőtér edzőjük irányításával a Washington Generals kosarasai ellen bűvölte a labdát.

Már a bejáratnál hatalmas tömegbe ütköztünk. Sokan az utolsó pillanatban akarták megvenni jegyüket, de erre már nem volt lehetőség. A belépők már jó előre elkeltek a jegyirodákban és az interneten. Sokan többet is megadtak volna értük este, de a jegyüzérek most nem arattak. A beléptetésnél nem volt táskaellenőrzés, nem vették el a fényképezőgépeket, de akkora volt a távolság a néző- és a játéktér között, hogy valamirevaló felvételt csak a 16 fotós helyéről lehetett készíteni.

A 7 órai kezdést megelőzően a közéleti személyiségek és az újságírók tartottak bemutatót, de a publikum az igazi sztárokra várt. Meg is érkeztek időben, s bő két órán át szórakoztattak bennünket. Két csapatot alkottak ? a Harlemet és a Washingtont ?, akik aztán számolatlanul dobálták egymásnak a kosarakat.

A Washington Generals csapatában egy mélynövésű kosaras is helyet kapott. ? Mit keres itt egy csecsemő? ? élcelődtek ellenfelei, s gyorsan felkapták és kivitték a pályáról. Persze hamar visszaszaladt, s bebizonyította, hogy nem csak a magasság számít. Edzője egy esernyővel próbálta megbűvölni a harlemieket. Mágikus köröket rajzolva feléjük elérte, hogy vagy eladják a labdát, vagy megtartsák ugyan, de saját kosarukba dobják.

Kosárra dobni se volt mindig veszélytelen. Volt, hogy a büntetőt dobni készülő játékosról lerántották a nadrágját. Persze volt alatta másik! Akadt olyan fiú is, aki a lehúzott nadrág alatt szoknyát hordott. ? Jé, Whoopi Goldberg! ? kezdték rögvest cukkolni ellenfelei.

Bevonták a közönséget is a játékba. Előbb vízzel locsoltak le minket, majd másodszorra ? amikor már mindenki rémülten sikoltozott ? papír fecniket öntöttek közénk vödrükből. Feljöttek a nézőtérre is, s az egyik hölgynek ellopták a retiküljét. Táncolni kellett szegénynek a parketten azért, hogy visszakapja.

Bemikrofonozott játékosuk folyamatosan angolul kommunikált, de így is könnyen megértette mindenki a szavait. Behívta a gyerekeket a pályára, de elég volt yes-t mondaniuk mindenre, s már kapták is az ajándékokat. Akadt persze, akinek ennél többet is kellett tennie. Az egyik kisfiúval fekvőtámaszt végeztettek, de hiába mutatták meg neki előtte, végül úgy kellett lenyomni a földre a gyakorlathoz.

A nézőteret semmi sem választotta el a küzdőtértől a kétórás bemutató alatt, csak a végén jöttek be a biztonsági őrök, s húztak kötélkordont a nézők és a játékosok köré. Ezzel az autogramgyűjtők rohamától akarták megvédeni a sztárokat. Persze így sem úszták meg a dolgot, mert nekik kellett kimenni, aláírni a nézők közé. A pihenésre, a feltöltődésre nem lesz sok idejük, mert ma este a Veszprém Arénában lépnek a nagyérdemű elé.

Szóljon hozzá!