ZETApress

hírportál

3 gól hosszabbításban

Újpesten nyert a Puskás. A felcsútiak gól nélküli I. félidő után 2:1-re verték az ÚFC-t a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A lila-fehérek sorozatban 6. mérkőzésükön maradtak nyeretlenek a bajnokságban, két döntetlen mellett negyedszer kaptak ki.

A PAFC ellen 2018 októbere óta nyeretlenek pályaválasztóként, azóta negyedszer kaptak ki a felcsútiaktól, akik immár négy forduló óta veretlenek az OTP Bank Ligában: három győzelem és egy döntetlen a mérlegük ebben az időszakban.

A sereghajtó Bp. Honvéd gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárda otthonában tegnap délután. A hazaiak immár hét meccs óta veretlenek a bajnokságban – sorozatban harmadszor játszottak 0:0-t -, a kispestiek pedig nyolc mérkőzés óta nyeretlenek. A múlt heti sokadik kudarcot követően a piros-feketék edzője Bódog Tamás helyett Pisont István lett.

A ZTE ellen is folytatta menetelését a Ferencváros. A zöld-fehérek gól nélküli I. félidő után 2:0-s győzelmet arattak a vendég zalaiak felett tegnap délután, így a címvédő továbbra is veretlenül vezeti a tabellát. A dél-pestiek immár három és fél éve veretlenek hazai pályán az NB I-ben, legutóbbi 14 bajnoki összecsapásukat kivétel nélkül megnyerték a Groupama Arénában. Noha nézők nem lehettek a stadionban, a hazai szurkolótábor helyén hatalmas Szép volt fiúk felirat volt olvasható a lelátón a csapat BL-csoportkörös szereplésére utalva.

Újabb magabiztos győzelem a BMTE ellen. A Fehérvár 4:1-re legyőzte az újonc BMTE-t a Sóstó Arénában a tegnap esti találkozón. Az augusztus 30-i 3. fordulóban ugyanennyi volt az eredmény a Promontor utcában. A becsületgól most a 90+2. percben született.

A Zsóry saját stadionjában 4:3-ra legyőzte a Paksot ma délután. Mai sikerükkel a hazaiak a tizedikről a 8. helyre léptek előre, míg a vendégek – akik 13 kör után harmadikok voltak -, hátrébb csúsztak. Pintér Attilának a Mezőkövesd edzőjeként ez volt a 2. győzelme, Bognár Györgynek pedig a Paks kispadján a 2. veresége idén. Szépítő góljuk a 90+3. percben született.

Geri Gergely, a DVTK kedden kinevezett vezetőedzője vereséggel mutatkozott be délután a labdarúgó OTP Bank Ligában, miután a miskolciak a 14. forduló zárómérkőzésén a 90+1. percben kapott góllal 1:0-ra alulmaradtak az MTK vendégeként. A sereghajtó Diósgyőr a bajnokságban immár négy egymást követő fordulóban nem tudott pontot szerezni, és hatodik idegenbeli fellépésén a 6. vereségét szenvedte el.

A 14. forduló eredményei: ÚFC-PAFC 1:2 (0:0), Kisvárda-Bp. Honvéd 0:0, FTC-ZTE 2:0 (0:0), Fehérvár-BMTE 4:1 (3:0), Zsóry-Paks 4:3 (2:1), MTK-DVTK 1:0 (0:0). A tabellán 1. FTC 32, 2. Fehérvár 25, 3-5. PAFC, MTK, Kisvárda 22-22, 6. Paks 21, 7. BMTE 15, 8-9. ZTE, Zsóry 14-14, 10. ÚFC 12, 11. Bp. Honvéd 11, 12. DVTK 10 ponttal.

Szóljon hozzá!