ZETApress

hírportál

Hercigék sikere

Apa és fia is helyt állt a Rally Hungary tegnapi napján! Herczig Norbert az abszolút 4. jelenleg, Herczig Patrik pedig megnyerte kategóriáját – tudatta a VBP Kommunikáció. A Nyíregyházán és környékén zajló Rally Hungary ma hét szakasszal zárul.

A Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros a 4. helyről várhatja a folytatást a Rally Hungary Rali Európa-bajnoki (ERC) futam szombati versenynapja után. Kilenc gyorsasági szakasz után a norvég Andreas Mikkelsen, Ola Floene duó áll az élen. A Herczig Patrik – Bán Viktor egység is jól ment: a duó megnyerte a kategóriáját, az RC4-et – a magyar értékelés szerint.

Herczig Norbert úgy látja egyetlen gyorsaságit leszámítva kifejezetten jó tempót sikerült autózniuk. – Az első szombati szakaszon nem találtam a ritmust, de onnantól taktikusan és gyorsan tudtunk menni, mondhatni hibátlan teljesítménnyel zártuk a napot. Ez jó eredménynek számít egy olyan mezőnyben, amelyben szép számmal indultak R5-ösök. A fiam, Patrik is odatette magát. Ha a magyar értékelést nézzük, akkor megnyerte a kategóriáját, igaz kellett ehhez szerencse is, de megcsinálta, vasárnap folytatja az Eb-mezőnyben a versenyzést – nyilatkozta Herczig Norbert, a Mol Racing Team pilótája.

Szóljon hozzá!