ZETApress

hírportál

Óbuda a frizbi-bajnok

Elérte célját, veretlenül nyerte meg a Well Travel Liga Ultimate Frizbi Nemzeti Bajnokságot az Óbudai Repülő Korong Sportegyesület. A Repülő Korong NB I kevéssel az indulása után, márciusban szakadt meg a koronavírus-járvány miatt, majd az elnökség döntése alapján július 4-én folytatódott – tudatta Sarkadi Béla.

Mivel az Ultimate Frizbi sportágban nem őszi – tavaszi a szezon, hanem tavaszi – őszi, ezért a 2020-as bajnokság vége eleve októberre volt kitűzve, ezért itt nem volt akkora gond a 3 hónap kényszerszünet. Az elmaradt mérkőzéseket augusztus végéig kellett pótolniuk a csapatoknak. A helyezésekért a Budapest Heroes az Óbudai Ultimate Team és a Győri Up&FLY vívta a legnagyobb küzdelmeket. A győzelmet végül veretlenül az Óbudai Repülő Korong Sportegyesület vívta ki. A vártnál is szorosabb módon, azonos pontszámmal, jobb gólkülönbséggel lett ezüstös a Heroes és bronzos az Up&Fly.

Az Óbuda Ultimate Team 2014-ben alakult. Kifejezetten mixed csapat lévén a fiúk-lányok aránya megközelítőleg 50-50 százalékos megoszlású. A csapat az elmúlt években sorra felállhatott a dobogó valamely fokára ezért nem titkolt céljuk, volt hogy a 2020. évi Well Travel Nemzeti Bajnokságot veretlenül nyerje meg a felnőtt csapat. Ez most sikerült.

A Budapest Heroes Sportegyesületet 2016-ban alapították. A repülő korong sportágakat tömörítő Heroes Flying Disc szakosztályban a vegyes divízió került kialakításra. A szakosztály a magyar utánpótlás válogatottak gerincét adva járul hozzá a sikeres kontinensviadalokhoz.

Az UP&FLY Frizbi Sportegyesület 2017-ben alakult a Győri Móricz Zsigmond Általános Iskola csapataként. Így az iskola testnevelő tanára, Luka Vilmos vezette sportegyesület révén a lelkes diákok egy igazi csapat tagjai lehettek. 2019-ben Győrben rendezték meg a Repülő Korong Európa Bajnokságot, ahol felnőtt divízióban az egyesület 7 játékosa játszott a magyar válogatottban.

Szóljon hozzá!