ZETApress

hírportál

Ötödikek lettek Herczigék Portugáliában!

Nagyszerű eredménnyel zárta az idei 3. futamot a Rally Eb-n a MOL Racing Team csapata: Herczig Norbert és Ferenc Ramón az 5. helyet szerezték meg. Az Azori-szigetek Rallye helyett idén Rallye Fafe Montelongo-t rendeztek, ahol egészen szélsőséges időjárás várta a résztvevőket – tudatta a VBP Kommunikáció.

Szélsőséges időjárás volt egész hétvégén, az egyik szakaszon csontszáraz volt minden, a másikon szakadt az eső, pár szakasszal később megismétlődött mindez csak fordítva, de volt olyan is, hogy száraz körülmények között rajtoltunk, de pár kilométer múlva már ömlő esőben autóztunk, így a gumi választásnál senki sem tudott okos lenni, orosz rulett volt az egész – kezdte Herczig Norbert.

Ilyen körülmények között még soha sem versenyeztünk, így viszont most rengeteg tapasztalatot szereztünk, azt hiszem ez jó kis felkészülés volt a novemberi, Magyarországi EB futamra. Legalább tízszer cseréltünk kerekeket Ramónnal a gyorsasági szakaszok között, a változó körülmények miatt, de így most már ebben is profik vagyunk – tette hozzá mosolyogva a pilóta.

Nagyon örülök a helyezésnek és hogy végig az élmezőnnyel tudtunk versenyezni, talán egy hellyel végezhettünk volna még előrébb, de az egyik szakaszon volt egy kis műszaki gondunk – fejezte be a Volkswagen Polo GTI R5 pilótája. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!