ZETApress

hírportál

Tereptriatlon a határon

A januári afrikai versenyt követően az X2S csapat újabb különleges eseménnyel lepi meg az extrém kihívásokat szerető sportrajongókat Kőszegen, július végén. Hosszú távú extrém tereptriatlon versenyt rendeznek, mely igazi nemzetközi kuriózumnak ígérkezik.

Az eseményen ugyanakkor azok is kipróbálhatják a sport szépségeit, akik nem akarnak az első alkalommal belevágni ebbe a hihetetlen kemény küzdelembe. Ehhez hasonló verseny a világon csak elvétve található, Európában is csak egy van. Információ, regisztráció itt található.

A távot váltóban is lehet teljesíteni, 2-3 fős klasszikus, vagy maximum 6 fős adventure beosztásban. Itt a X2S versenyeken bevált Céges váltó-kategória is kihirdetésre kerül. A napot színesíti, hogy a Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség Országos bajnoki futama is megrendezésre kerül egy különlegesen látványos és szép pályán, ahol Kálovics Anikó, Zsódér Zsolt és Ziskó Balázs is edz ? tudatta a Terepsport.hu.

A három szám közül az első, a 2 km-es úszás Ausztriában kerül lebonyolításra, a második, a 80 km-es hegyikerékpár Ausztria és Magyarország között, míg a harmadik, a 20 km-es futás a Kőszegi hegységben. A verseny dátuma úgy lett meghatározva, hogy a hazai MTB/Ironman és egyéb extrémebb sportesemények holtszezonjába került, lehetőséget adva azoknak is kipróbálni ezt a sportot, akik más sportágban ? nagyatádi Extrememan, TOP maraton sorozat, terepfutóversenyek ? érzik igazán otthon magukat, de szívesen kipróbálnának valami igazán különlegeset.

Szóljon hozzá!