ZETApress

hírportál

Fóton lovagolnak

A Magyar Lovasterápia Szövetség Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye (CDI-W/ CDI3*/ CDIJ/CDIY/CDIP és CDN-A) és Lovasterápiás Versenye lesz Fóton – tudatta Pethő Zsófia. Fotóink Cseke Judit, Gordon Eszter, Kocsis Judit és Kocsis Zoltán felvételei.

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával szeptember 25-e és 27-e között, immáron 16. alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. A Díjlovas Verseny két versenyszáma idén egyben Világkupa-forduló is lesz. A rendezvény főtámogatója az EMMI, támogatói az OTP Bank Nyrt, a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ, a Mercedes-Benz Hungária Kft, a Hewlett Packard Enterprise és az SB Dynamic. Helye az NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja a fóti Vörösmarty tér 2-ben.

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzeti és nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny. Az idei nemzetközi díjlovas versenyre – melynek két versenyszáma az előző évekhez hasonlóan Világkupa-forduló is lesz – 47 lóval neveztek hazai és külföldi sportolók. A három nap alatt a programban 26 versenyszám szerepel, 8 nemzet 48 lovasa méri össze a tudását. Ebből a Világkupa-fordulókra (Nagydíj és Nagydíj kűr) 21 induló jelentkezett.

A korábbi évekhez hasonlóan a nemzetközi versenyen többek között Szent György-díj, Intermediate I., Intermediate I. Kűr, Nagydíj, Nagydíj Special, valamint Nagydíj Kűr versenyszámokat rendeznek, de lesznek versenyszámok a Junior, Fiatal Lovas és Póni kategóriában is. A Nemzeti Díjlovas Verseny résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában indulnak. A Nemzetközi Díjlovas Verseny összdíjazása 9600 euró, a Nemzeti Díjlovas Versenyé  800 ezer forint.

A Lovasterápiás Versenyre idén 120 induló – látás- és mozgássérült, hiperaktív, tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek – jelentkezett. A terápiás versenyek összdíjazása, valamint a gyerekcsapatok ellátása és szállásköltsége  hatmillió forintot tesz ki. Idén is sor kerül a Díjlovagló Parasport versenyszámra, mely egyben a mozgásukban akadályozott lovasok számára Országos Bajnokság is lesz.

A szervezők a koronavírusra való tekintettel idén nagyon szigorú ellenőrzések mellett és nézők nélkül szervezik meg a háromnapos rendezvényt. Kérjük a járványügyi előírások szigorú betartását: a gyakori kézmosást, -fertőtlenítést, arcmaszk viselését és a biztonsági távolságtartást! Részletes információk a honlapon találhatók! A Díjlovas és Lovasterápiás Versenyről bővebb információ idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!