ZETApress

hírportál

Kupadöntő mastersekkel

A felnőtt férfi és a Masters vízilabda krémje kétnapos tornán száll vízbe a Margitszigeten. Újra láthatjuk a Millennium Masters csapatot alkotó olimpiai bajnokokat. A Waterpolo Masters Summer Cup-ra augusztus 8-án szombaton indul a jegyértékesítés az Eventim.hu weboldalon.

Augusztus 12-13-án a Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda ad otthont a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa 2020 döntőinek. A nézők, mindamellett, hogy a hazai mezőny legerősebb felnőtt korosztályú csapatainak összecsapásait izgulhatják végig, a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű Masters Strandvízilabda Kupa mérkőzéseinek keretében minden bizonnyal utolsó alkalommal láthatják a Millennium Masters játékosait, a hazai vízilabda legendás, több olimpiai aranyat szerző keretét egy csapatként.

Augusztus 12-13-án szerda-csütörtökön lesznek a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa legfontosabb meccsei, az elődöntők és a döntő a Margitsziget Hajós Alfréd Uszodában. A férfi MK-ban még több forduló vár a játékosokra mire kiderül ki lesz a legjobb négy, aki a finálé részvevője lesz. Az 1. forduló múlt hétvégi fővárosi C-csoporteredményei idekattintva olvashatók. A Margitszigeten zajló neves rendezvényen a legjobb felnőtt játékosok mellett vízbe szállnak majd az egykori olimpiai bajnokok is. A Waterpolo Masters Summer Cup résztvevői a Millennium Masters olimpiai bajnok legendákból álló sztárgárda, a koreai világbajnokságon aranyérmes Oázis Sport Club, az OSC Masters játékosokból álló, valamint az FTC Masters, 1998-as KEK győztes csapat. A Millennium Masters összeállítása: Szécsi Zoltán, dr. Molnár Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Barnabás, Steinmetz Ádám, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Biros Péter.

Kiss Gergely, a Millennium Masters csapat egyik kiválósága tavaly búcsúzott aktív pályafutásától. – A vízilabda újraindulása örömteli 4 hónap után, ezért szeretnénk a közönségnek minél több élményt adni! Ugyan az idő rövidsége miatt nem lesz sok közös edzésünk, így a felkészülés gerincét az önálló edzések adják, illetve sokan a klubjuknál készülnek az utolsó közös megmérettetésre – nyilatkozta az olimpiai bajnok.

Godova Gábor, az 1998-ban, az Olympiakos ellen KEK-győztes FTC-t két éven át irányítója. – Mint az évszámból is kiderül még nem volt senki olimpiai bajnok, de hihetetlen motivált csapatot sikerült összerakni, akik mindent megtettek azért, hogy sikeresek legyenek. A csapat fiatal kora ellenére több szép sikert ért el, és több későbbi eredményes válogatott játékos került ki közülük. Érdekes lesz megint együtt lenni Velük! – emlékezett büszkén.

Az OSC Masters számára: egyrészt megtiszteltetés, hogy a Millenniummal játszhatunk, legalább egy tornán, hiszen az eredmények függvényében dől el, hogy valójában játszunk e velük. A Millennium Masters idősebb részét jobban ismerjük, csapattársaink, ellenfeleink voltak legalább utánpótlás szintjén. Másrészt felkészülésünket szolgálja, hiszen csapatunk a Gyarmati Dezső Bajnokságban is játszik, így minden mérkőzés, fejlődés is egyben.

Az Oázis SC rendszeresen: évről-évre részt vesz Masters kategóriájú Európa- és világversenyeken, ugyanakkor egy hazai megmérettetés egy olyan tornán, ahol a Millennium Masters-szel is megmérkőznek, hasonlóan fontos a számukra, hiszen ilyenkor egykori csapattársak, ellenfelek és barátok is találkoznak, ami többet jelent mindenkinek, mint egy sima vízilabda mérkőzés. Emellett természetesen nyerni szeretnének, ezért teljes erőbedobással szállnak majd vízbe – nyilatkozták a részvételről.

Bár a felkészülés nehézségeiről minden csapat beszámol, a szorgalom és az edzésekhez, sporthoz köthető alázat, valamint a tehetség a biztosítéka, hogy kihagyhatatlan élmény vár mindenkit idén augusztusban. A Masters mérkőzéseket a strandvízilabda szabályai szerint 20 méter hosszú pályán 4+1 játékos játssza. Napi programok:

2020. augusztus 12-e szerda
16:30 Kapunyitás
18:00 Magyar Kupa elődöntő I.
19:15 Magyar Kupa elődöntő II.
20:45 Masters elődöntő I.
21:30 Masters elődöntő II.

2020. augusztus 13-a csütörtök
16:30 Kapunyitás
18:00 Magyar Kupa bronzmérkőzés
19:15 Magyar Kupadöntő
20:30 Díjátadó ceremónia
20:45 Masters bronzmérkőzés
21:30 Masters döntő
22:15 Dedikálás, fotózás

Szóljon hozzá!