ZETApress

hírportál

Autós foci komputerrel

Új e-sport generáció a láthatáron: szombaton jön a K&H Junior Rocket League Kupa döntője – tudatta Csordás Emőke, Well PR.

Szombaton rendezik meg az első K&H Junior Rocket League 2v2 Kupa döntőjét, ahová a rekordszámú 174 csapat nevezése után 16 páros került be a selejtezőből. A legjobb csapatok az MTK Budapest Esport Arénában offline versenyen küzdhetnek meg egymással a bajnoki címért, ahová a szurkolók is ellátogathatnak.

A világszerte egyik legdinamikusabban fejlődő, mára hatvanmillió játékost magának tudható autós foci itthon is ugrásszerű népszerűségnek örvend, ugyanis a K&H Junior Rocket League Kupára minden korábbi versenyt meghaladó nevezés érkezett. Az elmúlt hetekben négy online selejtező zajlott, amelyeket az online Twitch közvetítéseknek köszönhetően több ezer szurkoló követett végig. A nevező csapatok közül 16 páros került be a szombati döntőbe, ahol már offline, élőben küzdhetnek meg egymással a párosok. A végső megmérettetésnek az MTK Budapest Esport Aréna ad helyet, ahová – a vírusjárvány biztonsági intézkedéseire való tekintettel – korlátozott számban a szurkolók is ellátogathatnak, előzetes regisztrációt követően.

A most felnövő fiatal generáció új, digitális, innovatív lehetőségeket keres magának a sport és a szórakozás terén is, és célunk, hogy ebben támogassuk őket. A K&H ezért évek óta aktív szerepet vállal a sport innovatív, legdinamikusabban fejlődő területének, az e-sport hazai fejlődésében. Az idén először meghirdetett K&H Junior Rocket League 2v2 Kupa egy újabb lehetőséget ad a fiatal e-sport tehetségek számára, hogy megmutathassák elhivatottságukat, eltökéltségüket, hiszen ebben a játékban a lehetséges utánpótlás korosztály, a minimum középiskoláskorú fiatalok mérhetik össze tudásukat. A küzdeni vágyást, a legjobb teljesítményre törekvést pedig még a vírusjárvány sem tudta megállítani, hiszen nemcsak a versenyzők esetében, de a szurkolóknál is minden eddiginél nagyobb aktivitás tapasztalható. Már a selejtezők alkalmával a korábbi, nemzetközi offline döntők hangulatát idéző szurkolást láthattunk, így kíváncsian várjuk a szombati döntő izgalmait is – tájékoztatott Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója a rendezvény szponzoraként.

A K&H Junior Rocket League 2v2 Kupa nevezések száma felülmúlta elképzeléseinket, ugyanis az eredetileg száz körüli csapat részvételével tervezett versenyen 174 csapat indult. Emellett az is jól látható, hogy a verseny tovább erősítette az e-sport mint sportág szervezeti fejlődését. Az MTK Budapest Esport Szakosztály mintájára ugyanis a közelmúltban más e-sport szervezetek is indítottak csapatot Rocket League játékban, így számukra autós fociban ez lesz az első hivatalos megmérettetés – mondta el Szegő Péter, az MTK Budapest Esport Szakosztály vezetője.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan közel négyezer munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit mindenkor magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és csoportszinten több mint másfél millió ügyfélnek kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 2500 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen négyezer magyar beszállítónak és mintegy hétszáz banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Szóljon hozzá!