ZETApress

hírportál

Kuttor, fizess!

Kétmillió forintra büntette Kuttor Attilát, a Mezőkövesd vezetőedzőjét ma az MLSZ Fegyelmi bizottsága – olvasható a honlapi beszámolóban. Az OTP Bank Liga utolsó fordulóinak további fegyelmi eljárásait csütörtöki ülésén folytatja le a bizottság.

A pénzbüntetés indoka, hogy a kövesdi tréner a DVSC elleni hazai bajnoki meccs után az M4 Sportnak olyan nyilatkozatot adott, amellyel kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését, és amely alkalmas arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassa, és ezért kell megfizetnie! A Fegyelmi bizottság kiemelte: a döntés meghozatalánál figyelembe vette, hogy a sportszakember a fegyelmi vétséget nagy nyilvánosság előtt követte el, illetve azt is, hogy a testület egy hasonló fegyelmi vétségért nemrégiben is felelősségre vonta.

Az MLSZ Hivatal kiegészítésében úgy fogalmaznak: véleményt alkotni, kritikát megfogalmazni természetesen minden sport-szakembernek lehetősége van, ugyanakkor szándékos és összehangolt beavatkozásról, csalásról nyilatkozni a legsúlyosabb sportszerűtlenségek egyike, amely a bajnokságban résztvevő többi csapatot is sérti, és a világ bármely országában eljárást, súlyos büntetést von maga után.

Szóljon hozzá!