ZETApress

hírportál

Kispestre került a kupa

A Bp. Honvéd története során 8. alkalommal diadalmaskodott a labdarúgó Magyar Kupában: a tavaly is döntős kispestiek tízezer néző előtt 1:1-es félidő után 2:1-re győzték le a Mezőkövesd csapatát tegnap este a Puskás Arénában rendezett döntőben. A résztvevők elődöntős eredményei idekattintva olvashatók.

A kispestiek a vezetést a 33. percben Andrij Neszterov öngóljának köszönhették, melyet a borsodiak Pekár László révén a 37. percben kiegyenlítettek. A fővárosiak győztes gólját 56. percben az a Djordje Kamber szerezte, aki ezt megelőzően három kupadöntőben volt a vesztes csapat tagja: 2010-ben zalaegerszegiként, 2013-ban győriként, egy éve pedig honvédosként bukta el a finálét.

Az M4 Sport szerint mind a tízezer jegy elkelt, amit a járványügyi helyzetben áruba bocsátottak. A szurkolók többnyire betartották a távolságtartást, ez alól kivételt jelentett a két kapu mögötti rész, ahol a szurkolótáborok foglaltak helyet. A kispestiek hazai pályán érezhették magukat, mert egyrészt egy hete már játszottak a Puskás Arénában, másrészt többen buzdítottak nekik.

A Honvéd 1926, 1964, 1985, 1989, 1996, 2007 és 2009 után emelhette magasba a trófeát, melyet ezúttal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke közösen adott át. A Bp. Honvéd kupagyőztesként a következő idényben az Európa-liga selejtezőjében indulhat, de az első döntőjében szerepelt Mezőkövesdnek is megvan erre a lehetősége a bajnokságból, mivel jelenleg 3. az OTP Bank Ligában.

Szóljon hozzá!