ZETApress

hírportál

41. TdH augusztusban

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nyilvánosságra hozta a módosított 2020-as országúti versenynaptárt, amelyben remek időpontot kapott a Magyar Körverseny: augusztus 29-e és szeptember 2-e között kerülhet sor a 41. Tour de Hongrie-ra, amely ugyanazon a napon rajtol majd, mint a sportág legendás versenye: a Tour de France – tudatták sajtósaik.

Az új időpont szerint a legrangosabb magyar verseny a nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 29-én szombaton kezdődik és szeptember 2-án szerdán ér célba. Kedvező a helyzet abból a szempontból is, hogy ebben az időszakban a Tour de France mellett nincs másik World Tour-viadal, így van esély a topcsapatok közül is néhányat – újra – idecsábítani.

Nagyon örülök, ez volt a lehetőségekhez képest a legjobb időpont számunkra. Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy miért jó a Francia Körversennyel egy időben versenyt rendezni, de véleményem szerint ez számunkra ugyanolyan jó, mint a Giro d’Italia alatt. Úgy tudjuk, hogy az adott időpontban a Tour de France mellett nem lesz másik World Tour-verseny, vagyis a naptár alapján jó esélyt látunk arra, hogy akár World Tour-csapatok is az indulóink között lesznek – fogalmazott Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

Ami a tervezett útvonalat illeti, a főszervező elmondta, az eredetileg kialakított útvonalakon nem kívánnak változtatni, de a szokatlan szombat-szerda időpont miatt elképzelhető, hogy mégis lesz változás. – Mérlegelnünk kell, hogy módosítsunk-e a napok sorrendjén, s az eredetileg hétvégére tervezett szakaszok kerüljenek így is hétvégére. Erről természetesen a partnereinkkel folytatott megbeszélések után fogunk majd dönteni – tette hozzá Eisenkrammer Károly.

Az eredetileg tervezett szakaszok:

1. szakasz: Debrecen – Hajdúszoboszló (174 km);
2. szakasz: Karcag – Nyíregyháza (182 km);
3. szakasz: Sárospatak – Kazincbarcika (171 km);
4. szakasz: Miskolc – Gyöngyös-Kékestető (178 km);
5. szakasz: Esztergom – Esztergom (156 km).

Szóljon hozzá!