ZETApress

hírportál

Most se nyert a Honvéd

Kisvárdai gólörömA 110. születésnapját ünneplő Honvéd 1:0-s félidő után 3:1-re kapott ki Kisvárdától tegnap este a Hungária körúton. A 19:09-kor kezdődő meccsnyitón dobosok, mazsorettek, katonazenészek és Varga Miklós szórakoztatta a 2500 fős publikumot.

Csábi József és Pisont István közös kezdőrúgása után a vendégek már a 9. percben megszerezték a vezetést: egy szabadrúgás után a román Cornel Alexandru Ene közelről fejelt a hálóba. A folytatásban egyik oldalon sem alakult ki sok helyzet, kemény belemenések annál inkább. A 0:1 ellenére a szünetben tovább folytatódott a szülinapi ünneplés.

A II. félidő elején előbb a kisvárdai Lucas Marcolini, majd a kispestiekhez hétfőn visszatért Davide Lanzafame hagyott ki nagy lehetőséget, de a brazil Lucas a 61. percben javított és 20 méteres lövésével már 2:0-ra vezetett a Kisvárda. A folytatásban kiegyenlített játékkal teltek a percek, a vendégek magabiztosan őrizték az előnyüket. A hajrában egy-két veszélyes kispesti helyzet és a 89. percben N’Gog szépítő gólja után a 93. percben Grozav állította be az 1:3-as végeredményt.

Fehérvári kiütés

A 3. forduló további fővárosi eredményei az OTP Bank Ligában: ÚFC ? Paks FC 1:1 (0:0) és FTC ? Kaposvár 1:0 (1:0). Vidéken: DVSC ? ZTE FC 3:2 (2:1), Mezőkövesd ? PAFC 1:0 (0:0) és Mol Fehérvár ? DVTK 5:1 (1:1). A két újonc ZTE és Kaposvár mellett a Honvéd a 3. olyan csapat az NB I-ben, amely még ponttalan.

15-én csütörtökön eldőlt, hogy a BL-ből kieső Fradi ellenfele Sudova lesz az EL rájátszásában. 22-én csütörtökön idegenben 19 órakor, majd 29-én 20 órakor itthon csapnak össze litván ellenfelükkel. A 4-5. fordulóbeli meccseiket ezért szombat helyett 25-én vasárnap 18 órakor játsszák Felcsúton a PAFC-cal, majd szeptember 1-jén 18 órakor az Üllői úton a DVTK-t fogadják.

Szóljon hozzá!