ZETApress

hírportál

Még a taxist is átvágjak?

Bíróságon mesélték ? 3

Izgatott nő telefonált vasárnap hajnali kettőkor a ferencvárosi rendőrségre. Azonnali segítséget kéri, mert a szomszéd nőre hat férfi akarta rátörni első emeleti lakása ajtaját A hat még gombócból is sok, így az ügyeletes rögvest küldte a legközelebbi gépkocsizó járőrt. A járőr további segítséget kért, így hamarosan még egy kocsi robogott a régi ház elé. Ott derült csak ki, hogy a férfiak jogos haragját kéne megfékezniük.

T. Peterné taxival ment haza Nincs nálam pénz, de jöjjön fel velem, otthon majd lerendezzük! ? mondta a pilótának. Férfiember ilyenkor sok mindenre gondolhat. Van, aki bízik a készpénzben, míg mások ehelyett természetbeni szolgáltatásra várnak a hölgytől. Ha nem tetszik a kicsike ? vágy fáradtak, és inkább keresni akarnak ? inkább legyintenek, s továbbállnak. Inkább veszni hagyják az összeget, s továbbhajtanak. Embere válogatja.

Taxisunk most felkísérte a nőt az emeletre. Várjon meg itt! ? mondta neki T-né, s becsapta előtte a lakásajtót. A sofőr egy darabig türelmes volt, majd kopogni, később dörömbölni kezdett. Mivel nem érkezett válasz, lement a kocsihoz, és rádión hívta segítségül kollégáit. Meg is érkezett gyorsan a hatos-fogat, s most már együttes erővel dörömböltek az ajtón.

A hölgy most már rettegni kezdett. Szerencséjére volt a házban telefon, s a szomszéd ? aki nem tudta az előzményeket ? rendőrért telefonált. Meg is érkeztek hamarosan, de addigra már több mint tíz taxi parkolt a ház előtt, s még többen jöttek folyamatosan. Menten tisztázták a tényállást, s a rendőrök most már ennek ismeretében csengettek be a lakásba. A hölgy is elismerte a fuvar meg nem fizetését, így a dolog végül is a taxisnak kedvezően oldódott meg A zárt ajtóval tulajdonképpen szerencséje volt.

Ha a hölgy beengedi, majd később erőszakos közösülésért feljelenti, akkor is nehezen bizonyíthatta volna be az ártatlanságát, ha semmi sem történt közöttük. Ha bemegy a lakásba, s a hölgy fizetés nélkül küldi el néhány perces beszélgetés után, a nem fizetés tényét sem tudta volna bizonyítani. Esetleg még ő lett volna a hunyó az adóhivatalnál, amiért nem adott a pénzről ? amit ugyebár meg sem kapott ? nyugtát. A szomszéd asszony telefonja tulajdonképpen ezt akadályozta meg. A segítőkész telefonáló T-né helyett a taxis érdekeit védte meg. Győzött az igazság, s a bíróságnak sem kellett üsszeülnie.

Szóljon hozzá!