ZETApress

hírportál

Kellemetlen útviszonyok

13. nap a Dakar Rallye-n

Ismét versenynap következett a Dakar Rallye-n, amit tulajdonképpen vártak a versenyzők. A pályán azonban meglepetés érte őket: egészen másfajta terepen kellett haladni, mint az előre gondolták, adta hírül a Navigátor Médiaügynökség.

A csütörtöki szelektív szakasz Maliban indult, ahol továbbra is mély homokban kellett megtenni a versenytávot. Egyik magyar egységünk sem erre számított. Egyszerűen nem erre voltunk felkészülve ? mesélte Darázsi Gábor, Palik László navigátora. ? A rajt előtt leengedtük a keréknyomást, de úgy látszik nem eléggé, mert szenvedtünk a homokban. Ráadásul mindenünk forrt folyamatosan, úgyhogy állandóan kapcsolgatnom kellett.

Zötykölődtünk ide-oda, szóval szörnyű volt, folytatta. Bunkóczi Laci sem élvezte a mai szakaszt. Alig vártam már a végét, iszonyatosan forrt az olajunk! Egyszerűen nem volt jó ez a mai nap, meleg volt, mély volt a homok, sok bajunk volt, panaszkodott. A párosok csütörtöki eredményei alapján (Szalay 30. hely, Palik 34. hely) az összetettben Palik-Darázsi 25., Szalay-Bunkoczi 39.

Egyetlen motorosunk esett egyet a szakaszon, egy mély vízmosásba belehajtott, és kidobta a motor elejét, amelyen így eltört az egyik műanyagidom. Szerencsére azonban a versenyző semmilyen testi sérülést nem szenvedett, és tartja a 23. helyét az összetettben. A kamionokat is dobálta az út rendesen, Darázsi Zsolt is arra panaszkodott, hogy gyilkolja a futóművet és a dobozt a sok rázkódás. A jelenlegi sorrend a kamionok mezőnyében: Darázsi-Laklóth-Szalai 17., Szobi-Éder-Jobbágy 19., Szaller-Pócsik-Faskó pedig a 27.

Pénteken már Szenegálba megy át a mezőny, és eltölti az utolsó estét a bivouacban, utána Dakarban már mindenki szállodában alszik. Ahogyan egyre délebbre megyünk a hőmérséklet is melegszik, itt sötétedés után is harminc fok közeli meleg van!

Szóljon hozzá!