ZETApress

hírportál

Pihenés Atarban

Nyolcadik nap a Dakar Rallye-n

A Dakar felénél a szervezők beiktatnak egy pihenőnapot, amikor sem a versenyzők, sem a szerviz egységek nem mennek sehova. Ilyenkor általában nagytakarítást tartanak a járművekben, és szinte minden alkatrészt átnéznek vagy kicserélnek, adta hírül a Navigátor Médiaügynökség.

Idén ez a pihenőnapot Atarban töltöttük, ahol végre a sok napos kellemetlen időjárás után igazi nyár fogadott minket. Nappal 35 fok körül alakult a hőmérséklet, így ezúttal jól is esett az a kellemes szél, amit eddig alig bírtunk elviselni. Mindenki autójában, kamionjában és motorjában olyan vastag homokréteg állt, hogy az egész délelőttöt azzal töltöttük, hogy ezt kifújtuk a legapróbb lyukakból is. Az egész tábor ilyenkor aggregátoroktól és járó motoroktól hangos, mindenhol lázasan dolgoznak a szerelők.

Nagyon sok turista és szponzor látogat ki a pihenőnapon a Dakar Rallye-ra, és mivel a bivouac mindig repülőtérre települ, óránként húznak el a fejünk felett néhány méterre a repülők, akik hozzák a látogatókat. Igazi kis város alakul ki ilyenkor: dolgoznak a gumijavítók, a lengéscsillapító árusok járnak körbe autóval, főzik az ebédet és a vacsorát.

Itt még a vizesblokk is teljesen kulturált, harminc-harminc zuhanyfülke és vécé áll a résztvevők rendelkezésére. A zuhanyfülkék tapétázottak, rendes leakasztható zuhanyrózsa van, tükör, fogas, tartó tálkák, és ami a legfontosabb: melegvíz! Úgyhogy ezen a napon tényleg kipihenheti magát az ember, hogy utána újult erővel folytassa a versenyt, aminek a fele még hátravan!

A magyar versenyzők közül Palik László különösen jókedvű volt, hiszen szombaton ünnepelte a születésnapját. Bunkoczi László egész nap az árnyékban olvasgatott, Szalay Balázs pedig próbált a műholdas telefonon keresztül haza telefonálni. A kamionos egységek nem szereltek olyan sokat, a Flexesek kimentek a városba tankolni, majd egy-két apróságot átnéztek a kamionon. Nagyon szeretjük ezt a MAN-t, jól megy és nem is kell sokat szervizelni. Ilyenkor kicsit mi is tudunk pihenni, mondta Szobi Balázs.

Vasárnap a versenyzők elmennek Tichitbe, onnan Némába, és ott csatlakozik a mezőnyhöz a szerviz, mivel vasárnap este nem kaphat senki szerelői segítséget.

Szóljon hozzá!