ZETApress

hírportál

Elárvultak a vadmalacok

Egy jól irányzott puskalövés vetett véget a vaddisznómama életének kishazánkban. A vemhes koca egy pécsi óvoda kerítése mellé bekuckolva hozta világra malacait. Túl erős volt benne az anyai ösztön, ezért a szomszéd kutyáját is elzavarta az újszülöttek közeléből.

Több se kellett a környékbelieknek, menten vadász után kiáltottak. Eszükbe sem jutott, hogy ez természetes reakció az állatvilágban. A család kutyája-macskája is védi kölykeit a gazditól az ellést követő órákban. Maga az életadás is eléggé megviseli, nem csoda, ha ideig-óráig ingerült, ám ez az állapot előbb-utóbb rendeződik, s az anya megnyugszik. Most ezt nem akarták megvárni.

A vaddisznó dúvad, egész évben kilőhető, de a vemhes és malacaival lévő kocával kivételt kell tenni. Hagyni kell, hogy felnevelje kicsinyeit. Másik írott szabály, hogy a lakott területen tilos lövöldözni! A gyepmester mindkét szabályt megszegte. Fegyvert ragadott, s agyonlőtte a malacos kocát, aki így már nem láthatja felnőni kicsinyeit.

Szerencsére az apróságokat nem hagyják éhen veszni. Anyjuk helyett az állatvédők etetik őket cumisüvegből. A gyilkos gyöngygolyót a tettes egy pillanat alatt lőtte ki, míg mások most hetekig dolgozhatnak azért, hogy jóvátegyék elhamarkodott mozdulatát!

Gazdit keres a Védegylet

Kedves Listatársak! Egy ismerősöm talált egy cicát, amit sajnos nem tud megtartani, de menhelyre sem adhatja be, mert a cica fél a többi állattól. Kérlek titeket, szóljatok, ha be tudjátok fogadni, vagy segíteni tudtok az örökbe adásában, mert ha nem sikerül gazdit találnunk neki, el kell altatni! ? kezdődik felhívásuk, melyben egy fiatal felnőtt, világos cirmos cicáról van szó.

A szemének igen különleges zöld árnyalata van. Kifejezetten szép és kecses állat. A jelleméről annyit, hogy hihetetlenül kedves és jószívű kis állat. És nagyon okos. Ha valamit kétszer megmutatunk neki, meg is jegyzi. Egész nap csöndes, nagyon szeret ölben lenni és kedveskedni, dorombolni. Most egy kicsit össze van zavarodva, mert túl sok volt a változás körülötte (így jelenleg kissé bizalmatlan), de kis türelemmel hamar megnyugszik.

Mivel lány, annyit mindenképp szeretnék felajánlani az új gazdinak, hogy kifizetjük az ivartalanítását, ha szükséges, és ha még nincs ivartalanítva ? fejeződik be Gonda Regina levele. Csak remélhetjük, hogy a 06-70/459-5680 mobilszámon nem egy puskásember, hanem egy szerető gazdi fog mielőbb jelentkezni!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Meghalt a péceli sintér

Szóljon hozzá!