ZETApress

hírportál

Segítőket vár az állatotthon

A Noé Állatotthon Alapítvány segítőnapra várja az állatbarátokat október 24-én. A rákoscsabai állatotthonban jelenleg közel 500 hontalan állatról gondoskodnak; rengeteg talált és leadott négylábú várja itt, hogy valaki örökbe fogadja. A gazdátlan jószágokat minden nap kell etetni, takarítani, sokan orvosi ellátásra is szorulnak, de a napi teendőkön kívül akadnak olyan felújítási munkák is, melyeket minden évben csak egyszer kell elvégezni. Ezekhez nem szükséges szaktudás vagy különösebb felkészültség, ezért a négynapos ünnep alatt tartott segítőnapra bárkit szívesen látnak, aki kedvet érez az önkéntes munkához; az iskolás korosztálytól a nyugdíjasokig bárki csatlakozhat.

Még a tél beállta előtt gondoskodni kell arról, hogy a kutyaházak megfelelő állapotban legyenek, védjék a széltől, esőtől, fagytól a gazdátlan négylábúakat. A segítőnapon így az egyik legfontosabb munka a kutyaházak átvizsgálása, renoválása, megerősítése lesz és néhány új kutyaházat is szeretnének építeni azok helyett, melyek már annyira rozogák, hogy javításuk nem megoldható. Szép idő esetén festési munkálatokra is várják az önkéntes segítőket, hiszen több tucat kennel és kerítés szorul felújításra.

További segítőkezekre lesz szükség a talajmunkákhoz, a kutyák által nyáron kiásott hűsölőgödrök betemetéséhez és a korhadt faágak levágásához. Rossz idő esetén, illetve, ha a pénteki napon nem végeznek a munkálatokkal, 25-én, szombaton is folytatódik a segítőnap.

Az állatotthon folyamatosan várja a felajánlásokat; a kutyaházak felújításához faanyagra (hajópadló, OSB-lapok, lambéria), 4-6 centis facsavarokra, bitumenes hullámpalára, zsindelyre, a kennelek festéséhez sötétzöld kültéri festékre, a fafelületekre oregoni fenyő kültéri vastaglazúrra van szükség. Az állatotthon arra kéri a segíteni vágyókat, hogy lehetőség szerint hozzanak magukkal a munkálatokhoz szükséges szerszámokat (pl. akkumulátoros csavarbehajtó, kalapács, ecset, ásó, lapát, csákány), vagy jelentkezzenek be előre az állatotthonnál a 06-30/221-1299-es számon (H-Szo: 10-től 15-ig), hogy biztosítani tudják számukra a szükséges munkaeszközöket. Bővebb információ itt olvasható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Nyomravezetőket keresnek

Szóljon hozzá!