ZETApress

hírportál

Nyomravezetőket keresnek

Nyomravezetőt keresnek az állatvédők egy brutálisan megkínzott, majd magára hagyott kölyök-kutya ügyében. A Noé Állatotthon Alapítvány lakossági bejelentés alapján talált rá a haldokló állatra a péceli temetőnél vasárnap; egy temetőlátogató értesítette őket telefonon.

A csont-sovány, sérült kutyát valaki egy dróthurokkal rögzítette a kerítéshez; az állat nyaka mélyen körbe volt vágva, 10-12 cm szélességben hiányzott róla a szőr és a bőr, vérző sebe nyüvektől hemzsegett. A kutya életét csak az azonnali állatorvosi beavatkozás mentette meg. A megkínzott ebet az alapítvány állatkórházában ápolják és állapota sokat javult az elmúlt két napban, jelenleg stabilnak mondható. A holnapi segítőnapjukra is rengeteg érdeklődőt várnak, így Kamillát ott is meg lehet majd simogatni.

A Kamilla névre keresztelt, szinte még kölyök, keverék szuka kutyát régóta éheztethették, ami megnehezíti felépülését. A kutyus rendkívül gyenge és sokáig nem ehet még normális táplálékot, ami a hosszú éhezés után szervezetét megterhelné ? nyilatkozta az alapítvány szóvivője, Bélafalvy Krisztina. ? Ennek ellenére állapota sokat javult, és bár a nyakán lévő súlyos seb még sokáig komoly fájdalmakat fog okozni neki, bízunk benne, hogy néhány hónap alatt felépül és örökbe adható lesz.

Az állatkínzás és az állat elhagyása is bűncselekmény 2004 óta, aki tehát ezt tette Kamillával, az akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Az állatvédők várják a szemtanúk, nyomravezetők jelentkezését az ügyben. Aki bármit tud az állatról, látta az elkövetőt, esetleg felismeri a kutyát, vagy tudja, kié lehetett eredetileg, a Noé Állatotthon Alapítványnál jelentkezhet a 06-30/221-1299-es mobilszámon (H-Szo:10-15). Bővebb információ itt olvasható, s az elborzasztó képek is megláthatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Örökbefogadás Noétól

Szóljon hozzá!