ZETApress

hírportál

Kutyafutta Pünkösdvasárnap

Az elmúlt két tavasz után idén már harmadszor rendezik meg a kutyás futóversenyt, a KutyaFuttát. A tavalyi évhez hasonlóan, de nevezési díj nélkül, kissé módosított útvonalon kerül sor a versenyre a Városligetben, május 11-én 11 órakor. Idén először 3-5 fős csapatok jelentkezését is várják! A profi futók (atléták, canicrossosok) külön futamban indulhatnak.

A nevezési lapot, kitöltve e-mailcímükre kérik visszaküldeni. Bővebb információt idekattintva találhatunk, de a Felelős Állatbarátok Egyesülete is szívesen ad információt e-mailben is.

Dzsínó megpihent

A futáshoz nem árt felkészülni, de ezt sem szabad túlzásba vinni. Egy ismerősöm hajnalonta a Duna-parton futtatta munkakutyáját kerékpárja mellett a Boráros tér és a Nemzeti Színház közötti partszakaszon. Az izmos négylábú hat hosszt tett meg oda-vissza anélkül, hogy pihenhetett volna. Így legalább jól elfárad, és egész nap nyugodt, mondta a gazdája a napi kilenc kilométeres kemény edzés során.

A napokban a távot hatról tíz körre emelte, s megtörtént a baj. Dzsínó az első nap még bírta, de a másodikon a szíve felmondta a szolgálatot: a nyolcadik körben kidőlt. Sikerült még feltápászkodnia, pihegve lassan hazaindulnia, de otthon aztán végleg elszenderült. Az előző este elfogyasztott rengeteg csont is nyomta a gyomrát, s a teli hassal kikényszerített futás nagyon megviselte. A nagytestű kutyáknál különösen veszélyes az ilyesmi. Kár, hogy gazdája erre sem figyelt!

Mint azóta megtudtam, korábban is pusztult már el kutyája a gazdának, de nem tanult belőle. Ahogy abból, úgy ebből is atlétát akart nevelni, s ez lett a baj. A hosszútávfutó most végleg megállt. Aludj Dzsínó, megérdemled a nyugalmat, ha nem is ilyen végjátékra vágytál! Mazsi kutyámmal én is a ferencvárosi Duna-parton járok reggelente, de sosem kényszeríteném őt erőn felüli teljesítményre!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Sétáltunk, hogy el ne hízzunk

Szóljon hozzá!