ZETApress

hírportál

Sétáltunk, hogy el ne hízzunk

Az elhízás századunk egyik legnagyobb egészségügyi kihívása, kezelése már nem esztétikai vagy kozmetikai kérdés, hanem társadalmi elvárás. Az 1980-as évek óta sok európai országban háromszorosára nőtt a felnőttkori elhízás előfordulása, és e betegség hasonlóan magas arányban érinti a gyerekeket is. Ez ellen küzdhettünk szombat délelőtt, a Margitszigeten.

A Sétálj az egészségedért program a Magyar Elhízás-tudományi Társaság és az Országos Egészségfejlesztési Intézet közös rendezésében, a Szív- és érrendszeri betegségek megelőző program obezitás alprogramjának keretében valósul meg azért, hogy felhívja e társadalmi szintű problémára a figyelmet. A program indításaképpen sétaprogramot szerveztek, melyen a prominens személyeken túl nagyon sok érdeklődő is részt vett.

A sétán, s az azt megelőző sajtótájékoztatón April Foley, az USA magyarországi nagykövet-asszonya, a rendezvény fővédnöke, Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok, a rendezvény háziasszonya és Halmy László orvosprofesszor, a Magyar Elhízás-tudományi Társaság elnöke is részt vett a margitszigeti Danubius Grand Hotel előtti szabad területen.

Kutyafutta harmadszor

Amíg szombaton a szigeten sétáltunk, addig vasárnap a Városligetben futottunk. Mint korábban már jeleztük, tegnap már a harmadik KutyaFuttára került sor két lábon és négy mancson. Lehetett ám lábak helyett két keréken is menni, de a biciklisek és a rolleresek külön kategóriát képeztek.

Szóljon hozzá!