ZETApress

hírportál

15. Operabál februárban

Másfél évtizede a farsangi báli szezon legnagyobb érdeklődéssel várt eseményét, az Operabált idén február 13-án rendezik meg. Az idei az előzőéknél rangosabb lesz, hiszen épp 125. esztendeje, hogy maga az Opera megnyitotta kapuit és azóta szolgálja a megszámolhatatlan sikeres előadásával az operaműfaj szerelmeseit.

A Magyar Állami Operaház mostantól a házigazdája is a nagy eseménynek. Az intézmény főigazgatója Vass Lajos hosszasan tárgyalt az Operabál tulajdonosaival, hogy magáé az intézményé legyen a legrangosabb bál tulajdonjoga. Maráczi Ákos házigazdaként 14 éves, kiemelkedő szervezési tapasztalatokat integrál az ország első számú kulturális intézményébe ? tudtuk meg Rozs Borbálától.

Az Operabál hagyományos ételosztása

A Budapesti Operabál évről évre egyedi és megismételhetetlen. A báli közönség minden alkalommal új kezdeményezésekkel, ötletekkel találkozhat, miközben az esztendő kiemelkedő rendezvénye megőrzi és továbbfejleszti legfontosabb hagyományait. Többek között idáig minden évben támogatták a kultúrát és az egészségügyet.

Az Operabál rendezői ebben az évben már most szombaton, 23-án közel ezer rászorulónak osztanak ételt a Máltai Szeretetszolgálattal közösen az óbudai Főtér mögött, a Laktanya utca és Hajógyár utca sarkán. A rászorulók még tüdőszűrésen is részt vehetnek és ha, szükséges akkor orvosi ellátásban is részesülnek.

Nyugdíjasok a főpróbán

Ismét szerveznek rejtvényjátékot olyan nyugdíjas korúak számára, akik szívesen bepillantanának az Operabál kulisszatitkaiba. A játék leírását december 21-étől az Operabál honlapján olvashatják az érdeklődők. A lélekben fiatal, s a báli programra kíváncsi nyugdíjasok ezúttal is pályázhatnak. A legszerencsésebbek meghívást kapnak a 15. Budapesti Operabál február 13-i, délelőtti főpróbájára.

Ajándékműsor hátrányos helyzetű gyermekeknek

Az Operabál másnapján, vasárnap az Operaház jótékonysági gyermekrendezvényt szervez a báli díszletek között, ahol ajándékműsorral, Humperdinck: Jancsi és Juliska című gyermekoperájának előadásával várnak közel ezer, elsősorban hátrányos helyzetű, gyermekotthonban nevelkedő és fogyatékkal élő gyermeket. Csak remélhetjük, hogy az előző esti bál idején nem lesz a tavalyihoz hasonló tüntetés az Operaházzal szembeni járdaszakaszon.

Hamupipőkék az Operabálon

A Blikk napilappal közösen szervezett Hamupipőke sorsoláson választják ki azt a 12 szerencsés jelentkezőt, aki a zsűri döntése alapján kísérőjével együtt részt vehet álmai bálján. A jelentkezés határideje már január 10-én lezárult. A 12 kiválasztott lány fotói az Operabál és a Blikk honlapján tekinthetők meg. A január 26-ai operaházi topánka-próbán derül ki, hogy ki az a szerencsés négy lány, aki eljöhet valakivel a nagy rendezvényre. Az Operabál estéjén a Daalarna Szalon mesébe illő, Benes Anita által tervezett gyönyörű báli ruháit ölthetik majd fel a Hamupipőkék.

Az Operabál minden évben új és megismételhetetlen. Készülhet már rá az a 40 nyitótáncos pár, akik az ország legnagyobb báli táncparkettjén Johann Strauss: Tavaszi Hangok című keringőjének zenéjére nyitják meg a bált. A nyitótánc koreográfiáját Jezerniczky Sándor, az Operaház magántáncosa és koreográfusa készítette és tanította be.

Érdekességek az Operabálról

Box utca ? operabáli gyorsszerviz. A korábbiakban is sikeresnek bizonyult kezdeményezés az idén is folytatódik. Aki ide betér, megigazíttathatja frizuráját, sminkjét, kérhet gyorsjavítást, ha ruhája sérült a bál forgatagában, sőt táncban megfáradt lábát talpmasszázzsal frissítik, hogy jó hangulatban, töretlen kedvvel szórakozhasson tovább.

Báli vacsora ? A szervezők meghívásos pályázatot írtak ki az operabáli menü elkészítésére és felszolgálására. A kiváló séf, Bíró Lajos elnökletével zsűri döntötte el, hogy a pályázó cégek közül melyik készítheti a vacsorát a 15. Budapesti Operabálra. A győztes az Aréna Catering Segal Viktor séf menüjét szolgálják fel a bálon a vendégeknek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újra lesz ellen-operabál | ZETApress

Szóljon hozzá!