ZETApress

hírportál

Idén is Várt A Kifutó!

II. Vár A KifutóA tavalyi év nagy sikerére való tekintettel tegnap este ? a családok évében ? immáron második alkalommal került megrendezésre a Hilton Budapest Szálloda és az Ability Fashion közös eseménye, a Vár A Kifutó! A II. Felvonás divatbemutatója egy vidám, családias hangulatú, zenés, táncos gálaest volt.

Buday Gergely és a 2015-ben elhunyt Szlovák Dorina 2012. április 12-én alapította meg az Ability Fashion Teamet, melynek küldetése, hogy a megváltozott életet élő lányok és fiúk betekintést nyerhessenek a fotózás, a szépség és a divat világába. Az augusztus 15-ei előzetes idekattintva olvasható.

A budavári Hilton Budapest szállodával együtt 2017-ben az integráció és az esélyegyenlőség jegyében indultunk útnak azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy mindenkit Vár A Kifutó! hisz itt a Földön mindannyian egyek vagyunk! A tavaly július 7-én a kifutóra lépő modellek bebizonyították, hogy az igazi szépséget nem befolyásolja, hogy valaki éppen hallókészülékkel, fehér bottal, kerekesszékkel vagy egyéb segédeszközzel éli mozgalmas életét a mindennapok során.

A Vár A Kifutó! ? II. Felvonás meg- és bemutatja, hogy a testi, szervi és érzékszervi állapottól függetlenül mindenkinek ott a helye a kifutón! A napi kihívásokkal / akadályokkal együtt élő lányok és fiúk különlegesek, színesek, csinosak, és szépek. Erősítsük azt, ami pozitív és előnyös.

Hűen a szállodalánc alapítója, Conrad Hilton álmához, a budavári Hilton Budapest szálloda évről-évre a Hilton iránymutatásai alapján dolgozza ki éves jótékonysági programját, előtérbe helyezve az időszerű, komoly problémákat érintő ügyeket. A tavalyi év nagy sikerű Vár a Kifutó! ? I. Felvonás rendezvénye után, az idei programterv összeállításában is hangsúlyos szerepet kapott a társadalmi esélyegyenlőség fontosságára való felhívás. Így nem volt kérdés számukra, hogy az idén is támogatóként a kezdeményezés mögé állnak.

A Vár A Kifutó! ? II. Felvonás alkalmából idén 9 + 1 Ability Fashion modell vonult végig a kifutón. Lélekben velünk volt a 2015-ben elhunyt Szlovák Dorina, aki az Ability Fashion Édesanyja. A Vár a kifutó! történetében először vonult kifutóra Ábrahám Eszter, Koselák Renáta, Szakolczi Gabriella és Szép Veronika. A tavalyi modellek közül újra velünk tartott Bolbás Andrea, Lengyel Zsófia, Nádasdi-Fischer Annamária, Pék Daniella és Tóth Tímea.

Az esemény fővédnöke Őexc. Wening Esthyprobo, az Indonéziai Köztársaság Magyarországi Nagykövete, aki Szilvágyi Gergő oldalán modellkísérőként kifutóra lépett. A gálaest műsorvezetője Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője volt.

Az gálaest sztárfellépője Fábián Éva és Mujahid Zoltán volt, a további fellépők: Dé Patrícia és Santiago Maciel, MikiNiki és a Csinibabák, Müller Péter Sziámi, Nagy Krisztián Attila, ParaDance Company, Proksa Zoltán voltak. Elfogadta a Vár A Kifutó! ? II. Felvonásra való meghívást Kósa Erika, az ország legbefolyásosabb üzletasszonya, az érzelmi intelligencia nagykövete, a Kósa Erika Akadémia alapítója, aki a gálaest folyamán modellkísérőként lépett a kifutóra Karvai Sándor vak motoros Guinness- és magyar-rekorder oldalán.

Modellkísérők voltak továbbá Árvai Zoltán szállodaigazgató, Buday Gergely, Farkas Bertalan, Fülöp Attila paralimpikon, Maricki Richárd paralimpikon, Mujahid Zoltán, Müller Péter Sziámi, Pintér Máté (Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatójának kisfia), Proksa Zoltán, Santiago Maciel, Schmuck Andor, Sütő Enikő Szabó László (Magyar Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke) és Tóth Tamás (paralimpiai bajnok, paralimpiai ezüst-és bronzérmes, Európa-bajnok úszó).

Nincs vár királynők és udvarhölgyek nélkül. Ez alkalomból Széles Emília, a VIII. Magyar Világtalálkozó Szépségverseny versenyigazgató felkonferálásával kifutóra lépett Fehérvári Dóra és Steiger Nikoletta szépségkirálynők, valamint Szick Petra Dóra udvarhölgy és Zolyomi Ingrid Xénia döntős.

A kifutóra lépő modellek ruháit Anni Pastor Divatszalon, ékszereit pedig a Magyar Aranykereskedő Zrt. Vígékszer ékszerüzlete biztosítja. A telt-házas esemény végén Buday Gergely, az Ability Fashion Team vezetője és Árvai Zoltán, szállodaigazgató az eseményt jelképező, megtestesítő kulccsal, amely kaput nyit a szívhez, lélekhez bezárták Vár A Kifutó! ? II. Felvonást annak reményében, hogy jövőre itt a budavári luxusszállodában újra megnyithassák azt.

Szóljon hozzá!