ZETApress

hírportál

Újra bárzongoristák Erzsébetvárosban

New York KávéházIsmét keressük az Év Bárzongoristáját ? tudatta Bella Gabriella. Hangok csatája lesz a New York Kávéházban. Ismét összecsaphatnak Magyarország legjobb zongoristái. A Világ Legszebb Kávéháza idén is megrendezi a New York Café Bárzongorista Versenyt, amelynek válogatójára már lehet jelentkezni, ennek határideje november 20-a, szerda.

Feltétel nincs, bárki megmutathatja tudását. Az első helyezett díja egy Roland zongora lesz. Már lehet jelentkezni a New York Café Bárzongorista versenyre, a jelentkezést a emailcímre kell elküldeni, a pontos leírás pedig megtalálható a Bárzongorista.hu weboldalon. A személyes meghallgatás november 27-én, szerdán lesz a Világ Legszebb Kávéházában. A jelentkezők közül összesen kilencen jutnak be az elődöntőkbe, hatan a döntőbe, a fináléban pedig hárman párbajoznak majd. Az első megmérettetés január 20-án lesz.

Természetesen, mint a tavalyi versenysorozatban, most is számítunk a nézők véleményére, olyannyira, hogy a közönség maga is befolyásolhatja a verseny alakulását. Egyrészt a helyszínen jelenlévő vendégek szavazhatnak a továbbjutók személyére, másrészt az interneten is hozzá lehet járulni a végeredményhez világhálós voks alapján. Minden egyes forduló alkalmával három lehetséges kieső kerül a zsűri elé. Közülük egyet visszaküldenek a szakemberek, a másik két lehetséges kieső közül a közönség mentheti meg a számára meggyőzőbb produkciót bemutató versenyzőt.

A versenyzőknek elsősorban a már jól ismert szakmai zsűrit kell meggyőzni: a döntnökök elnökét, Nyári Károly zongoraművészt, Szentpéteri Csilla zongoraművésznőt és Rakonczai Viktor zeneszerző-zongoristát.A zsűri elnöke Nyári Károly zongoraművész, aki maga is ismerősen mozog a bárzongoristák világában. A budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz-zongora tanszakán szerzett előadóművészi és zongoratanári diplomát. Karrierje során olyan világsztárokkal lépett fel, mint Chaka Khan, Gloria Estefan, Mariah Carey, Phil Collins, Michael Jackson, Elton John, Pavarotti vagy Frank Sinatra.

A zsűri egyetlen hölgy tagja Szentpéteri Csilla zongoraművésznő. 7 évesen kezdett zongorázni. A Liszt Ferenc Zeneakadémián summa cum laude végzett, és szerzett művészdiplomát, ezután a római Santa Cecilián mesterdiplomát. 6 évig tanított a Zeneakadémián, majd 2000-ben stílust váltott és mára a crossover királynőjeként tartják számon itthon és külföldön egyaránt. Művészetében a klasszikus zenét egyedi hangszerelésben szólaltatja meg a jazz, a rock és a latin zene akkordjaival és hangszereivel.

A zsűri harmadik tagja Rakonczai Viktor Artisjus díjas zeneszerző, zongorista. Esze Jenőnél kezdett zongorázni 14 évesen, 18 évesen már különböző szállodákban, rendezvényeken zongorázott éveken keresztül. Jelenleg producerként is közreműködik rendkívül sikeres produkciókban. Együtt dolgozott Zsédenyi Adriennel, Wolf Katival, de a Nyári-lányokkal is.A verseny első helyezettje egy Roland zongorát nyer, a második-harmadik helyezett pedig nagyértékű hangszercsomaggal lesz gazdagabb. A verseny végén természetesen lesz közönségdíjas, a szerencsés a tavaly áprilisban bemutatott New York Palota Salon Éttermének meghívását kapja.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bárzongoristák a Caféban | ZETApress

Szóljon hozzá!