ZETApress

hírportál

Jubileum a Nagycirkuszban

A 120. évforduló tiszteletére jubileumi gálaműsorral készült a Fővárosi Nagycirkusz. Fellép benne a magyar és nemzetközi artistaművészek színe-java. A műsor egésze a gyerekek és a felnőttek szórakoztatására egyaránt hívatott. Ritkán látható oroszlánidomítással, magasiskola lovaglással, magas drótkötéllel, játékos kutyákkal és természetesen bohóccal szeretnének kedveskedni a cirkuszművészetet szerető nézőiknek.

Az első előadást 1889. június 27-én láthatta a nagyérdemű. A Jubileumi Gála épp akkor tart az idén nyári szünetet. Június 15-től 30-ig pihennek az artisták, mert a nyári tanítási szünet akkor kezdődik, így ez a két hét holtidő a manézs világában. Mégsem maradnak akkor sem cirkusz nélkül a nézők ? habár a Parlamentben is akkor kezdődik a nyári szünet ?, mert a Baross Gábor Artistaképző Szakközép- és Szakiskola végzősei akkor mutatják be vizsgaelőadásukat.

Ifjú titánokat most is láthatunk a február 28-tól augusztus 30-ig futó produkcióban. A Hungária Csoport ? hat fiú és két lány ? lép fel a nyitó- és záró képben. Ugródeszka akrobatikát mutatnak be a Csárdáskirálynő zenéjére a Finálé előtt. Rajtuk kívül hazánkat a rúdegyensúlyozó Duó Orlóczi képviseli. Kristóf Krisztián zsonglőrrel már a Ritmus Cirkusz rendezőjeként, míg Kiss Kata rsg-versenyzővel a porondi körforgás fellépőjeként találkozhattunk az ősszel.

Tom Dieck 25 éves német idomár öt oroszlánnal érkezett. A három hím egyikével a szám végén még meg is vív pálcájával, de a fenevad sem veszi komolyan a játékot. Utána a díszletmunkások is reflektorfénybe kerülnek, s a zenekar hangjaira szerelik le a rácsot. Velük dolgozik az idomár is, aki a munkához villámgyorsan átöltözik. A külföldet az orosz légtornász Duó Markovy és a négy mongol hajlékony Otgonsetseg-lány is képviseli. Visszatér a kétéve megismert olasz hasbeszélő is, aki azóta már magyarul is megtanult.

Venezuelából érkezett az Ayala család. Henry és partnere bohóckodik, majd a két fivér egy magas kötélen tornászik. Alexandra kézegyensúlyozó számot mutat be, míg a család két hölgytagja kutyákkal érkezik. A négy szibériai husky és a négy gyönyörű szamojéd szánon húzza be gazdasszonyait, hogy aztán abból kifogva ugyanolyan játékos legyen, mint ahogy a porondon a kutyusoktól már megszoktuk. S ha már a négylábúakról szót ejtettünk, ne felejtkezzünk meg az olasz-német Saabel család lovasairól sem. Egy arab, két holland fríz és három andalúz telivéren mutatják be művészetüket.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Jubileumi Gálaráadás | ZETApress

Szóljon hozzá!