ZETApress

hírportál

Elpáholták a tüntetőket

Válság idején nem illik bálozni! ? ordítozták a tüntetők tegnap este az Andrássy úton. Alig pártucat ember zajongott az Operaházzal szembeni járdán, a Balettintézet előtt, hogy ellenszenvét fejezze ki a 14. Operabál vendégeinek. Zsíroskenyeret osztogattak, énekelték az Internacionálét. Az érkezőket korántsem zavarta a túloldali zene, bár autókból kiszállva rögvest besiettek az ódon falak közé. Biztosan csak a hideg előli menedékre vágytak.

Voltak, akik túl korán érkeztek, s kabát nélkül ácsorogtak a 8 órai kapunyitásra várva. Uraknak frakk, hölgyeknek nagyestélyi volt kötelező, a hozzáillő cipővel. Ha tánc közben aztán leszakadt egy mandzsettagomb, kitörött a tűsarok, vagy a eltörött a szoknya abroncsa, a Boxutcában megjavították a szerelők.

A demonstrálók nem úgy voltak öltözve, 9-kor mégis csatlakozni akartak a bálozókhoz. Be akartak jutni az épületbe, átfutottak a túloldalra, de nem engedték őket tovább. A közelben álló készenléti egység még az Operaház előtti járdáról is elüldözte őket. Az oszlatásnak ellenállókat, a rendőrökre támadókat elfogták, s hetüket előállították a terézvárosi kapitányságon. Velük szemben garázdaság és hatósági személy elleni erőszak megalapozott gyanújával indítottak eljárást. A bálozókat ez nem zavarta, ropták a táncot hajnalig.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. 15. Operabál februárban | ZETApress

Szóljon hozzá!