ZETApress

hírportál

Megvannak a Hamupipőkék

Bemutatkoztak a Hamupipőkék a mai Operabál tegnap esti sajtótájékoztatóján, a Hotel Hilton Báltermében. Húsz jelöltből a Blikkben és az Operabál honlapján lehetett szavazni az öt legszebbre. Ők aztán az ország más-más szegletéből érkeztek, s a fotósok tegnap még utcai ruhában és smink nélkül fotózhatták őket. Ma már Benes Anita ruháiban pompázhatnak, másodmagukkal jöhetnek. Lesz, akit édesanyja, mást nagymamája, de olyan is, akit barátja kísér. Őt így nem viheti magával a mesebeli királyfi.

Ékszerekből az Angel Gold tart bemutatót a bálban, míg a Nagyházi Galéria egy eredeti Tizianót állít ki. A képet egy londoni árverésen 140 millió forintért vette meg 2005-ben egy honfitársunk, s a biztosítási értéke azóta már néhány milliárdra emelkedett. Nem csak ezekben, hanem magyar, német, kolumbiai és izraeli szépségkirálynőkben is gyönyörködhetünk. Le is fotóztathatjuk magunkat a bálban, s képünk egy bélyegre kerül, mellyel üdvözlő lapunkat is bérmentesíthetjük.

Lévai Katalin EP képviselő vállalta a bál fővédnöki tisztét. Beszélt a karitatív feladatokról, s ebből már eddig is láthattunk valamit. Két hete a Blaha Lujza téren 1500 adag paprikás krumplit osztottak ki a rászorulóknak, akiket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat orvosai meg is vizsgáltak. Délelőtt harminc nyugdíjas nézheti meg másodmagával a báli főpróbát, holnap pedig kétszer hatszáz gyereket látnak vendégül a báli díszletek között.

A föllépők között hallhatjuk Mága Zoltán és az Angyalok vonósnégyesét, Bakacsi Béla, Tokodi Ilona, Süveges Eszter és Fekete Attila énekét, s láthatjuk Molnár Andrea és Katus Attila, valamint az RTL Klub Szombat Esti Láz produkciójának táncosait. (Gyurcsány anyja is Katus, de bizonyára nem ez számított a párválasztásban!) S ha a tánc közben megsérül a sminkünk, a Boxutcában rögtön ki is javítják a képzett szerelők.

A sztár, akire vártunk, Franco Nero volt. A 68 éves olasz színész a Márió, a varázsló című filmje Los angelesi bemutatójáról Berlinen át tegnap délben érkezett, s a Hiltonban szállt meg. Zwack Sándor, a báli italszállító egy nagyüveg unicummal ajándékozta meg, sőt kapott egy festményt is sajátmagáról. Újságírói kérdésre elmondta, hogy Magyarországon az emberek tetszenek neki legjobban. Mást nemigen láthatott belőlünk, mert folyton azt ismételte, hogy gyönyörű az ország, de erről semmi konkrétumot nem mondott.

Mint később kiderült, a Máriót egy Tokaj környéki faluban forgatták. A szálloda ablakán kinézve mókusokat látott a kertben, s gólyákat a kéményen. Ez fogta meg őt legjobban, s erre emlékezett legszívesebben. Megtudtuk még, hogy pármai születése ellenére Róma-drukker. Hozzánk nem nejével, hanem menedzserével, Alexandro de Rosával érkezett. Fia, Carlo Gabriel 40 éves filmrendező, de édesanyját, Vanessa Redgrave angol színésznőt csak 2006. Szilveszterén vette feleségül.

Az utolsó kérdést Kiszel Tünde ? a Sikeres Nők és számtalan tévécsatorna üdvöskéje ? tette fel. ? Hogy tetszenek a magyar hölgyek, s mit néz meg először rajtuk? ? kérdezte tőle is ugyanazt, amit tavaly Richard Claydermantól, a 13. Operabál sztárvendégétől. A válasz is ugyanaz volt, mint egy évvel ezelőtt: ? Nagyon szépek a magyar hölgyek, először mindig az arcukat nézem meg, de alaposabban meg kell ismernem valakit ahhoz, hogy véleményt alkothassak róla ? felelte Franco Nero, aki a ma éjszakát bizonyára végigtáncolja majd. Kedvence a keringő, amelyről már több filmjében meggyőződhettünk.

A Hotel Hilton finom ételekkel-italokkal várta az esti sajtótájékoztató résztvevőit. Nagyon helyesen, már a tájékoztató előtt szolgálták fel azokat, így a notórius későn jövők, a csak etetésre érkezők most éhkoppon maradtak. Őket már csak üres asztalok várták. Néhányan megpróbáltak ugyan a pincérektől némi ellátmányhoz jutni, de náluk sem jártak sikerrel. ?Tetszettek volna időben érkezni! ? felelték nekik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Elpáholták a tüntetőket

Szóljon hozzá!