ZETApress

hírportál

Nem kell szavaznunk!

Egyértelmű továbbjutás a New York Café Bárzongorista Verseny második fordulójában! Most nem vár feladat az internetes szavazókra! Most egyértelmű, hogy ki jut tovább a két lehetséges párbajozó közül ? tudatta Bella Gabriella.

Egyikük, Balogh Tamás ugyanis a tegnapi forduló után jelezte visszalépési szándékát a szervezőknek, így egyértelmű, hogy Almási Antal az internetes szavazók segítsége nélkül is visszakerülhet a mezőnybe. A verseny történetében ez már a második visszalépés, az első forduló után Csemer István is hasonlóan döntött.

A Világ Legszebb Kávéházában megrendezett Bárzongorista Versenyen ismét hárman kerültek a zsűri elé, közülük Gallyas Lakatos Róbertet engedték tovább zongorázni az ítészek. A következő, január 29-i forduló azonban újabb kihívás elé állítja a művész urakat.

Ismét megtelt zongoraszóval ? és érdeklődővel a New York Café. A második fordulóban 11 versenyző mérte össze tudását a Világ Legszebb Kávéházában. Hárman kerültek kieső pozícióba, közülük Gallyas Lakatos Róbertet a zsűri itt, a helyszínen megmentette, vagyis lehetőséget adott neki a további versenyre. A másik két versenyző Almási Antal és Balogh Tamás továbbjutása csak addig volt kétséges, amíg az érettségi előtt álló versenyző be nem jelentette: visszalép a párbaj lehetőségétől, ezzel az egész versenytől.

A Roland V-Piano Grandon, vagyis a korlátlan lehetőségek zongoráján most is hallhatatlan dallamok csendültek fel. A versenyzők saját musical egyvelegekkel készültek, de volt kötelező rész is: a jól ismert és népszerű magyar dalok címeit papírcsíkokra írták fel, a versenyzők ezek közül húztak egyet közvetlenül a dal bemutatása előtt. A cetlik aztán visszakerültek a többi közé, így fordulhatott elő, hogy egy dal több előadásban is elhangozhatott ? ami nem volt zavaró, tekintve, hogy különböző felfogásban adták ezeket elő.

A zsűri a tegnapi alkalommal is inkább értékelte a játékosságot, az érzelmességet és az előadás élvezhetőségét, mint a technikai tudást. Nyári Károly zsűri elnök külön köszönetet mondott a közönségnek, akik egyre nagyobb létszámban érdeklődnek a Bárzongorista Verseny eseményei iránt. Mint mondta: ez is alátámasztja azt, hogy a műfajnak létjogosultsága van a mai világban. Szentpéteri Csilla a legfontosabb élménynek a költői, lírai, romantikus, lobbanékony pillanatok megélést nevezte. Rakonczai Viktor hozzátette: számára a legfontosabb tanulság az volt, hogy a kötelező dalok előadásába ki-hogyan tudta a saját személyiségét beletenni.

Összesen hat estén mérik össze a tudásukat a versenyzők. Az egyes fordulókat az érdeklődők személyesen is élvezhetik a Világ Legszebb Kávéházának impozáns falai között, sőt ? ha nincs visszalépés ? a vendégek szavazataikkal maguk is hozzájárulhatnak egy-egy versenyző továbbjutásához. Azok, akik a helyszínen nem lehetnek részesei a versenynek, a Youtube-on és a Facebook-on megtalálják a fontosabb történéseket, sőt, szavazhatnak is! Az utolsó, március 31-i gálaestre heten maradnak, közülük kerül ki az, aki megnyeri a New York Café egymillió forintértékű, öt est megtartására szóló szerződését.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Félidőznek a bárzongoristák! | ZETApress

Szóljon hozzá!