ZETApress

hírportál

Félidőznek a bárzongoristák!

Készen állnak a versenyzők a New York Café Bárzongorista Verseny harmadik fordulójára! Az eredményhez szükség lesz az internetes szavazók voksaira is! Még 10 versenyző várja a legújabb, harmadik fordulót a Világ Legszebb Kávéházában, január 29-én, vasárnap ? tudtuk meg Bella Gabriellától.

A Roland V Piano Grandon, vagyis a korlátlan lehetőségek zongoráján operettek és a ?80-as, ?90-es évek pop világslágerei lesznek majd hallhatóak. Az operettek és a popslágerek világába utazhatunk a hétvégén, este 17 órától. A New York Café Bárzongorista Versenyének harmadik fordulójára előbbiekből szabadon készülhetnek a versenyzők, a könnyűzenék 12-es listáját azonban Nyári Károly zsűri elnök állította össze. A mezőny tagjainak összesen két hetük van megtanulni mindegyik dalt, hiszen az csak a helyszínen derül ki, hogy ki-mit ad elő. A felsorolásban többek között Lionel Richie, Elton John, Michael Jackson, George Benson és még hasonló, méltán elismert sztárok szerzeményei szerepelnek.

Legutóbb nem mondhatták el véleményüket az interneten szavazók. A második forduló után a párbajra váró Balogh Tamás visszalépett a további versenytől. Így ? világhálós megmérettetés nélkül ? Almási Antal jutott tovább. Az első fordulón ugyan 12 versenyző várta a további kihívást, de ? őszinte sajnálatunkra ? egyikük: Csemer István december 21-én egészségügyi okokra hivatkozva lemondta további szereplését. Így most tízen várják azt, hogy bebizonyíthassák: érdemesek a fődíjra.

Összesen 6 estén mérik össze a tudásukat a versenyzők. Az egyes fordulókat az érdeklődők személyesen is élvezhetik a Világ Legszebb Kávéházának impozáns falai között, sőt a vendégek szavazataikkal maguk is hozzájárulhatnak egy-egy versenyző továbbjutásához. Azok, akik a helyszínen nem lehetnek részesei a versenynek, a youtube-on és a facebook-on megtalálják a fontosabb történéseket, sőt, szavazhatnak is! Az utolsó, március 31-i gálaestre heten maradnak, közülük kerül ki az, aki megnyeri a New York Café egymillió forint értékű, öt est megtartására szóló szerződését.

A New York Café ? kisebb-nagyobb szünetekkel ? mindig is a kultúra egyik becses színhelye volt. A rendezvény célja nem titkoltan az, hogy visszatérjen a pezsgés e patinás falak közé. Ezért a Kávéház a Rolanddal együttműködve meghirdette a New York Café Bárzongorista versenyt. A célokkal egyetértettek a döntnökök is, vagyis Szentpéteri Csilla, Nyári Károly és Rakonczai Viktor. A verseny műsorvezetője Király L. Norbi, az X?Faktor 2010-es szériájának döntőse.

A művészek a ?korlátlan lehetőségek zongoráját? szólaltathatják meg. De hogy mitől ilyen különleges ez a Roland fejlesztés? A V-Piano Grand testében többcsatornás hangrendszer található, amely elmossa a határvonalat a digitális és akusztikus zongora világa között. Vagyis: eddig nem ismert mennyiségben és minőségben választhatunk a zongorahangszínek közül. Saját tetszésünk szerint alakíthatjuk például a virtuális kalapács nemezének keménységét, kísérletezgethetünk egzotikus húrbeállításokkal, hangolásokkal és anyagokkal.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szavazatunkra várnak | ZETApress

Szóljon hozzá!