ZETApress

hírportál

Hajlék a hajléktalanoknak

Kedves Művészbarátaink! Az Elephant Holding háromezer lakásával és több száz hektár fölterületével jelenleg a három legnagyobb ingatlanfejlesztő között szerepel a budapesti új lakás piacon. Elhivatottan segítjük a kerületi közösségeket, büszkék vagyunk számos sikeres karitatív akciónkra, melynek során utakat, közműveket adományoztunk, támogattunk bölcsödét és állatkertet, kiosztottunk több mint nyolcezer adag meleg ételt ? kezdődött tegnap este a Várkert Palotában felolvasott levél.

Támogatjuk a fiatal művészeket, Rúzsa Magdi és Csányi Sándor színművész is a mi lakásainkban lakik. Sajnos azonban egyre többen élnek az utcákon, embertelen körülmények között, nők, gyerekek és idősek is. Partnereinkkel összefogva, szeretnénk a Fővárosi Önkormányzattal közösen kiválasztott Jászberényi úti hajléktalanszállót felújítani és kibővíteni ? folytatódott a felhívás. A sajtótájékoztatót a számos Magyar Borok Útja Rallye megálmodója, Regőci Attila celebrálta.

Az ?Elefánt Parádé? olyan közterületi kiállítás, melyen száz darab valóságos méretű, egyedi, stilizált, kedves elefánt borjú szobrot állítanak ki 2009 április-májusban Budapest különböző frekventált pontjain, terein. Helyszíneik a Vörösmarty tér, Andrássy út és az Ötvenhatosok tere lesznek. Az alapszobrok egyedi kialakítását az általuk biztosított belvárosi helyszínen ? a Montecarlo Casinóban ? és anyagokból, a pályázó művészek közül a fesztivál kuratóriuma által felkért alkotók végzik.

Az alkotások 2009. júniusában nagyszabású árverésen kerülnek értékesítésre a Gerbaud Kávéházban. Az adott alkotás liciten elért árának 20%-át a művész kapja, 80%-át pedig karitatív célra, a hajléktalanok megsegítésére fordítják. A Jászberényi úti hajléktalanszállót újítják fel belőle, s százfősből 120 fősre bővítik. Itt a lakók fokozatosan tudnak majd talpraállni, s ha sikerül némi készpénzt összegyűjteniük, a bérlakással, s a lakbér átmeneti átválalásával is segíti őket a főváros.

Pályázni itt lehet. A pályázat tartalmazza a művész nevét (cím, telefon, email), rövid életrajzát és saját honlap címét, grafikai tervét az elefántról, műszaki tervét, ha szükséges, alkotás címét és üzenetét, valamint az esetleges speciális (anyag, eszköz, szerszám stb.) igényeit a megvalósításhoz. A pályázó művészek, támogatók és közéleti személyiségek részvételével tegnap este fesztiválnyitó gálát szerveztek, ahol a vendégek megismerhették a Parádé részleteit, valamint láthatták az első, Sam Havadtoy festőművész által megálmodott elefántot is. További részletek itt olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Címlaplányok a hajléktalanokért

Szóljon hozzá!