ZETApress

hírportál

Címlaplányok a hajléktalanokért

A címlapokról jól ismert modellek is csatlakoztak az Elefánt Parádé jótékonysági kampányhoz a hajléktalanok megsegítéséért. A Zimány Linda, Dukai Regina, Bódi Sylvi, Horváth Éva, Karsai Zita és Herczeg Zoltán alkotta Sugarbird csapat, Jagasics v. Csonka Hedvig divattervező vezetésével megtervezte és elkészítette saját rózsaszínű elefántját, ami már megtekinthető az Aréna Plazában.

A különleges szobrot közel 80 társával együtt szeptemberben elárverezik, hogy a befolyt összegből egy hajléktalanszálló felújítását támogassák. A parádé szervezője a zöldövezeti ingatlan beruházásairól ismert Elephant Holding ? tudtuk meg a tegnap esti ?leleplezésen?.

Az öt címlaplány és Herczeg Zoltán nevével fémjelzett, Sugarbirddel közösen tervező csapat fekete csipkével és egyedi kiegészítőkkel díszítette fel az elefántborjút, amely utolsóként csatlakozott a bevásárlóközpontban található tizenhárom tagú csordához. Így mától az ormányosok legnépesebb csordáját Budapest legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Plazában lehet megtekinteni.

Mi, akik ilyen szerencsések vagyunk, gyakran elfeledkezünk azokról, akik az utcán élnek és számukra minden nap küzdelem. Az elefánt tervezésével arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mindenki segítségére szükség van ahhoz, hogy a hajléktalanok kapjanak egy esélyt. Fontosnak tartottuk a kezdeményezést, örömmel vállaltuk el az Elefánt Parádé és az Arena Plaza felkérését, és egy trendi divatelefántot alkottunk meg és költöztettünk be a bevásárlóközpontba ? mondták egybehangzóan a Sugarbird tagjai.

A szobor bemutatóján Csikós Balázs, az Elephant Holding igazgatója hozzátette: ? Mi sem számítottunk arra, hogy ilyen sikeres lesz a kiállítás és a kampány tavaszi kezdete után jóval, még júliusban is készülnek új elefántok. A mai szobor méltó darabja a sorozatnak, látványos, egyedi alkotás, melynek megvásárlásáért biztosan többen síkra szállnak majd a szeptemberi árverésen.

A több mint 80 elefántszobor eladásából befolyó összeget a X. kerületi Segítőház szociális otthon felújítására szánják. Az otthon azoknak a hajléktalanoknak nyújt speciális támogatást, akik életvezetésükkel bizonyítják szándékukat a hajléktalanságból vezető kiút megtalálására.

Az Elefánt Parádé

A kereteken belül mintegy félszáz művész vállalkozott arra, hogy az egyforma elefántszobrokból egyedi műalkotást hozzon létre. Az elkészült műalkotások Budapest utcáit, köztereit díszítik 2009. nyarán, majd ősszel árverésre bocsátják őket, a befolyt összegből pedig egy X. kerületi hajléktalanszállót újít fel a szervező, az Elephant Holding.

Elephant Holding Zrt.

Az élvonalba tartozó, ingatlanfejlesztéssel foglalkozó innovatív cégcsoport. Rugalmas fizetési ütemezéssel, biztos banki hátérrel kínál kiváló minőségű lakásokat, elérhető áron. ? Hosszú távon gondolkozunk, célunk, hogy Magyarország egyik vezető ingatlanfejlesztő cégét hozzuk létre ? vallják.

Megvalósult beruházásaik: Barcelona Ház ? Biatorbágy: 23 lakás, Malomdomb Lakókert ? Árpádföld XVI. kerület: 340 lakás, Zaragoza Kert I. ütem ? XVIII. kerület: 170 lakás. Jelenleg folyamatban lévő beruházások: Zaragoza Kert II. ütem ? XVIII. kerület: 170 lakás, Vigo Ház ? XX. kerület: 130 lakás, Palota Liget ? XV. kerület: 1050 lakás. Tervezés alatt: Ibiza Lakópart: Budapest XXI. kerület Királyerdő: 180 lakás, XXI. kerület: 300 lakás, XVII. kerület: 400 lakás.

Aréna Plaza

Magyarország legmodernebb, legnagyobb és egyedüli regionális bevásárlóközpontja, öt perc sétára vagy egy megállóra fekszik a Keleti pályaudvartól. A bevásárlóközpont több szempontból is egyedülálló egész Magyarországon, mind méretét, nemzetközi márkáinak sokszínűségét, mind az általa kínált legmagasabb szintű szabadidős szolgáltatásokat tekintve.

A 66 ezer négyzetméter alapterületű Aréna Plaza Bevásárlóközpont az egykori Ügető helyén épült, 40 ezer négyzetméternyi zöldfelület övezi és 2800 ingyenes férőhellyel Budapest legnagyobb ingyenes parkolóházát rejti magában. Az Arena Plaza közel 200 bérlővel rendelkezik, köztük olyan ? a hazai piacon újdonságnak számító ? neves világmárkákkal, mint a Peek & Cloppenburg, a Zara, a H&M, a Bershka, a Stradivarius, a Pull & Bear, az Oysho és a Gant, melyek közül többen itt nyitották meg első magyarországi üzleteiket.

A komplexumban közel harminc étterem, kávézó és cukrászda képviselteti magát, többek között az olyan keresett éttermi láncok, mint a Pizza Hut, a McDonald’s, a Burger King, a Subway, és a Magyarországon szintén elsőként üzletet nyitó Häagen Dazs. Itt található ezen kívül Budapest legnagyobb Tesco áruháza is, több mint 11 ezer négyzetméteren, valamint itt nyitotta meg kapuit a Cinema City, Kelet-Közép-Európa legnagyobb multiplex mozija és az ország egyetlen IMAX mozija.

A bevásárlóközpont egyik legnagyobb vonzereje világos és tágas tere és az üdítően stílusos kialakítása. A bevásárlóközpont üzletei és éttermei hétfőtől szombatig, 10-21 óráig, vasárnap pedig 10-19 óráig várják a vásárlókat.

Sugarbird

Egy olyan márkát kívánt teremteni, mely felveszi a versenyt a külföldi divatmárkákkal is ?minőségben, alapanyagban, designban egyaránt. A tervező alapvető motivációja, hogy folyton megújuló, stílusjegyeiről mégis könnyen felismerhető ruhákat tervezzen. A Sugarbird számára fontos, hogy egy nő nőnek érezhesse magát abban, amit visel, legyen az egy alkalmi ruha, hétköznapi viselet vagy akár egy jogging. Ehhez adta arcát és ötleteit a Covergirls sikeres négyese: Bódy Szilvi, Dukai Regina, Zimány Linda és a csapathoz frissen csatlakozó Horváth Éva. Az a kezdeményezés, hogy egy tervező ismert és népszerű celebekkel dolgozzon együtt, külföldön már bevált szokás: lásd Madonna, Penélope Cruz.

A Sugarbird márka mellé olyan emberek adták a nevüket, terveiket, illetve figuráikat, akiket szerettünk és szeretünk, így méltán büszkék lehetünk rájuk. Ez az érzés ihlette a mesekollekció létrehozását, hiszen felnőtt egy generáció, aki szomjazza gyermekkora mesefiguráit. Miért is kívánnánk külföldi mesesztárokat viselni, amikor olyan nagyszerűek állnak rendelkezésünkre, mint a Nagy-ho-ho-horgász, Frakk, POM-POM vagy a cicalány páros Lukrécia és Szerénke. A Sugarbird logója ? amelyet egy madár díszít ? arra utal, hogy a magyar ötletek, formák, minták ápolása és újragondolása nagyon fontos küldetés a tervező számára, hiszen minden országnak megvannak a maga gyökerei, melyre büszke lehet, melyre építhet és építenie kell.

3 hozzászólás

  1. Kongó hasú elefánt az Arena Plazában

    A városszerte ismert jótékonysági kampány, az Elefánt Parádé legnagyobb csordája már július közepe óta megtekinthető az Arena Plazában. Három héttel a kiállítás befejezése előtt azonban még egy taggal bővült a szoborcsoport: egy perselyes elefántszobor várja az egyéni adományokat, mellyel egy hajléktalanszálló felújításához lehet hozzájárulni.

    Már nincs egyedül a Divat Elefántja, ugyanis a Sugarbird által megálmodott elefánt mellé költözött kongó hasú társa, aki a kampány hátralévő három hetében várja az egyéni adományokat a hajléktalanok megsegítésére. A perselyes elefántot a bevásárlóközpont első emeletén lehet megtalálni.

    Egyéni adományokat is várnak a hajléktalanok megsegítésére

    Szeptember 26-án a város összes elefántja ? így az Arena-csorda is ? árverezésre kerül, és a befolyt összeget, az egyéni adományokkal együtt a szervező Elephant Holding a X. kerületi Segítőház Szociális Otthon felújítására ajánlja fel. Már csak pár hét áll rendelkezésre az árverezésig, melynek a SYMA csarnokban a 15. Budapesti Lakásvásár ad otthont.