ZETApress

hírportál

Kaposvár újra vár

Jövőre újra lesz Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. 2011. augusztus 12-e és 19-e között második alkalommal kerül megrendezésre a KaposFeszt ? tudatta Balogh Máté PR manager.

Az első rendezvény idén augusztusban a vártnál is nagyobb tömegeket vonzott, hiszen több mint 13 ezer látogatója volt a teltházas koncerteknek. jövőre ismét nemzetközi és hazai komolyzenei nagyságok lépnek színpadra.

A 2011-es eseményen is a világ legnépszerűbb és legnagyobb zeneművészei lépnek fel és merőben új oldalukról mutatkoznak meg. A legtöbb zenész eddig szólistaként jelent meg a világ zenei színpadain, de ezen a fesztiválon kamarazenészként muzsikálnak együtt. A program gazdagságát az is mutatja, hogy a régi zenei műveket többségében korabeli hangszereken adják majd elő, és legismertebb cigány, klasszikus szerzők művei is bemutatásra kerülnek.

A fesztivál néhány fellépő művésze: Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Frankl Péter, Alexander Longquich, Alexei Ogrintchouk, Lendvai József, Keller András, Colin Currie. A rendezvény fő helyszínéül a Szivárvány Zeneház szolgál majd, amely épület átlagban 550 férőhellyel rendelkezik. A 2010-es rendezvény tapasztalatai alapján a szervezők abban bíznak, hogy az augusztus 12-19. közötti időszakban ismét telt-házas koncertek lesznek, hasonlóan a korábbiakhoz, napi két komolyzenei eseménnyel.

A fesztivál kezdetéig érdemes az esemény honlapját látogatni és a facebook csoportjához csatlakozni, mert ezeken a helyeken folyamatos és újabb információkkal lehetnek gazdagabbak az érdeklődők.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A program készen áll | ZETApress

Szóljon hozzá!