ZETApress

hírportál

A program készen áll

A II. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál lesz augusztus 12-e és 20-a között a somogyi megyeszékhelyen. Mivel a a tavalyi rendezvény a vártnál is nagyobb sikert hozott, a szervezők idén is újra minőségi komolyzenei és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket Kaposvárra.

Az idei programot nézve, ismét előtérbe kerül a szervezők filozófiája az élvezet szabadsága. ? Mind az előadókat, mind a műveket tekintve változatos, izgalmas és magas színvonalú előadásokra számíthat a közönség. Kiemelkednek, az idén 75 éves Steve Reich Tehillim, vagy Perényi Miklós előadásai ? mondta Bolyki György, a fesztivál igazgatója.

Idén is a világ legértékesebb és legérdekesebb zeneművészei lépnek fel és merőben új oldalukról mutatkoznak meg. A legtöbb zenész eddig szólistaként jelent meg a világ zenei színpadain, de ezen a fesztiválon kamarazenészként muzsikálnak együtt. A program gazdagságát az is mutatja, hogy a régizenei műveket többségében korabeli hangszereken adják majd elő, és a legismertebb cigány, klasszikus szerzők művei is bemutatásra kerülnek.

A fesztiválon fellépnek többek között Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Frankl Péter, Alexei Ogrintchouk, Lendvai József, Keller András, Colin Currie és Jose Gallardo ? akit a legtöbben Schiff Andráshoz hasonlítottak. A részletes programot a fesztivál hivatalos honlapján olvashatjuk, a jegyeket, pedig megtaláljuk az országos hálózatokban ? tudtuk meg Balogh Mátétól.

Szóljon hozzá!