ZETApress

hírportál

Remek volt a főpróba

Jól szórakozott a közönség a Circolombia tegnap esti főpróbáján. A bohócok harsány nevetésre fakasztottak az erőművészek attrakciói és a lélegzetelállító levegőszámok között.

A Circolombia és a MACIVA Mester Stúdió közös előadása Kristóf Krisztián produkciós vezető irányításával rekordidő alatt jött létre, mivel a társulat zöme a bemutató előtt pár nappal érkezett csak Budapestre. Nagy kihívás előtt álltunk, hiszen az elméletben kidolgozott ötletek megvalósítása sok helyszíni adaptációt igényelt. S hogy ez mennyire sikerült, arról Lantai József felvételei tanúskodnak.

A Fővárosi Nagycirkusz technikai és kreatív csapata nagyot bizonyított a szinte rögtönzött jelmezek, zenei motívumok és rekvizitumok előállításával, ezzel is alátámasztva, hogy hazánk a cirkuszi produkciók kidolgozásában élen jár, ahogy az artistaképzés területén is kiemelkedő helyet foglal el. Nem csak önálló műsorokat hoznak létre, hanem a Stúdióval közösen egyéni produkciók színpadra állításában is komoly szerepet vállalnak, melyek a szakmai fesztiválokon kiemelkedő teljesítménnyel szerepelnek, ezzel is bizonyítva a magyar artisták kiválóságait, szakmai értékeit.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Circolombia társulatával eljuthattunk a Fővárosi Nagycirkusz porondjára. Magyarország az ugródeszka akrobatika hazája és sok artista csoport emelte világhírűvé ezt a klasszikus mesterséget. Csapatunk ezt latin életérzéssel és szívből fakadó boldogsággal és jókedvvel ötvözi a budapesti közönségnek ? mondta Felicity Simpson, a társulat kreatív producere.

A 27 fiatal artista izgalmas, új, friss, nyers és vad produkció keretében keveri a kortárs cirkusz vízióját a klasszikus előadóművészi ág rangjával és magas szakmai kiválóságával. Egyedülálló társulatunk energiája viharként terjed Európában és előadásunk nagy sikerű fogadtatást nyert szerte a világon, de nekünk a legjobb helyszín Budapest, mert visszatérünk az ugródeszka-akusztika szívéhez és ennek legszentebb otthonába ? tette hozzá a producer.

Szóljon hozzá!