ZETApress

hírportál

Robin Hood a szigeten

Szomor György ? Miklós Tibor: Robin Hood című musicalének ősbemutatójára kerül sor augusztus 13-14-én (péntek-szombaton) este 8 órakor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A délutáni sajtótájékoztatón mi is bepillanthattunk a kulisszák mögé. A fotókat Lantai József készítette.

A szegények pártolója, az igazságosztó középkori angol hős Robin Hood kalandjait valószínűleg a világ szinte minden táján ismerik. A történetnek az átütő sikert és népszerűséget a Kevin Costner főszereplésével készült nagyjátékfilm hozta meg és a nemrég bemutatott mozifilm Russel Crow-val, aki jelenleg is látható a vásznon a tolvajok fejedelmének szerepében.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, augusztusban megelevenedik a Sherwood-i erdő története, mégpedig hazai sztárokkal, musical feldolgozásban. A Szabad Tér Színház, mint producer, a klasszikus történetet a szegények pártolójáról nem szokványos előadói gárdára álmodta, amelyben a hagyományos és a ma divatos táncstílusok ötvözete, továbbá az élő nagyzenekar biztosítják a zenés színházi előadás rendhagyó stílusát.

A nagyszabású musicalt Szomor György (színész, rendező, zeneszerző) állítja színpadra, aki egyben az előadás zeneszerzője is, Miklós Tibor szövegével, nagy ívű, slágergyanús dallamokkal, humort sem nélkülöző prózával és hatásos táncbetétekkel. A szerzőket jól ismerhetik a műfaj kedvelői, hiszen többször bizonyították már tehetségüket olyan előadásokban, mint az AIDA, a Szegény gazdagok, a Freddie ? Egy bohém rapszódiája, a Chicago, a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita, a Hair, a Hírnév, csak néhány előadást említve.

Fincza Erika is visszatérő alkotó a Margitszigeten, hiszen a tavaly bemutatott és idén újra műsorra tűzött Freddie ? Egy bohém rapszódiája című előadást is ő koreografálta. Mindez jelentős feladat elé állítja Lippényi Gábort, aki az előadást hangszerelte és Ruff Tamás karmestert, aki a zenekart irányítja.

A főszereplő, Kovács Áron sokszínű személyiség: zenész, énekes, televíziós és rádiós műsorvezető, mi több kínai harcművészetet is tanul, hiszen rendszeresen kung-fuzik, így annak ellenére, hogy első színpadi szerepe a Robin Hood, magabiztosan mozog a világot jelentő deszkákon, még a különböző harcos jelenetekben is. Forgács Pétert viszont már több musicalszerepben is láthattuk (Chicago, Evita, Valahol Európában…) Tagja a Győri Nemzeti Színháznak, ahol a színjátszás mellett rendszeresen rendez is.

Andrádi Zsanett a Vámpírok bálja című nagy sikerű musical főszereplője, rendszeres vendégművész a Centrál Színházban, előtte pedig évekig a Kecskeméti Katona József Színház tagja volt. Hajdu Steve Istvánt bizonyára nem kell bemutatni senkinek. Amellett, hogy sokaknak a Heti Hetes című műsorból ismerős, mint színész a Pesti Színház Kövekkel a zsebében című előadásban is kitűnt. Azóta több közönségsikeres filmben valamint a Vígszínház és a Pesti Színház színészeként is láthattuk, ahogyan a nemrégiben bemutatott Spamalot, avagy a Gyalog galopp egyik szereplőjeként is, a Madách Színházban.

Gesztesi Károly sem szorul külön ismertetésre. Számtalan vígjátékban nevethettünk együtt vele, olyan filmekben, mint az Üvegtigris, vagy a Magyar vándor, de komoly szerepei is kimagaslóak, többek között ő volt III. Richárd a Vörösmarty Színház királydrámájában, és nem mellesleg Gesztesi a Shrek című amerikai rajzfilm főszereplőjének magyar hangja.

Vikidál Gyula második bemutatója lesz az előadás idén nyáron, hiszen a Szegény gazdagok című musical pópájaként láthatta a közönség nemrégiben, a Szabadtéri Színpadon. És végül, de nem utolsó sorban Puskás Pétert (Veréb Tamással lekettőzve) is a főszereplők között említjük, őket is láthattuk már idén drámai szerepben, a Szegény gazdagok című előadásban.

A kuriózumnak számító új bemutató mozgalmas jeleneteit ? a főszereplők mellett ? a 14 táncos, a tíz karszereplő, a hat artista, a négy kaszkadőr, a tűzzsonglőrök és a 13 fős élő zenekar teszi felejthetetlenné. A jól ismert történetet tehát régi-új köntösben élvezheti most a közönség, amely minden korosztály számára tartalmas nyáresti kikapcsolódást biztosít!

SZEREPOSZTÁS: Robin Hood ? KOVÁCS ÁRON, Nottinghami bíró ? FORGÁCS PÉTER, Lady Marian ? ANDRÁDI ZSANETT, Lord Gisborne ? GERNER CSABA, Little John ? HAJDU STEVE, William ? PUSKÁS PETI/ VERÉB TAMÁS, Tuck barát ? GESZTESI KÁROLY, Lady Marian szolgálója ? PALLA SZABINA/MIKLÓS EPONIN, Oroszlánszívű Richárd ?VIKIDÁL GYULA/KARCZAG FERENC.

Zeneszerző: Szomor György, dalszövegíró: Miklós Tibor, koreográfus: Fincza Erika. Mozgás, verekedés, vívás: Gyöngyösi Tamás. Hangszerelő: Lippényi Gábor. Karmester: Ruff Tamás. Látványterv: Madár, jelmeztervező: Papp Janó, díszlettervező: Bátonyi György és Szolga István. Rendezőasszisztens: Vári János, rendező: SZOMOR GYÖRGY.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Áron, a túlfűtött Robin Hood | ZETApress

Szóljon hozzá!