ZETApress

hírportál

A hűtlen Klára esete

Roberto Faenza

Roberto Faenza A hűtlen Klára esete című filmjével fejeződik be ma este a budapesti Puskin Moziban, a VII. Közép-európai Olasz Filmfesztivál, mely az Olasz Kultúrintézet, a Cinecitta Luce- FILMITALIA, a budapesti Puskin Mozi, a Budapest Film és más közép-európai Olasz Kultúrintézetek közreműködésével jött létre és november 6-a óta tart Budapesten.

A tegnapi Ex után ma Roberto Faenza új filmje kerül bemutatásra, mely Michal Viewegh cseh író azonos című könyve alapján szabadon készült. A film a féltékenységről szól, melyet a rendező a szereplők igencsak eltérő nézőpontjából mutatja be.

Luca (Claudio Santamaria), egy Prágában élő zenész, aki meg van győződve arról, hogy művészettörténetet tanuló barátnője, Klara (Laura Chiatti) megcsalja. Gyanút fog a lány és a tutora, Pavel (Iain Glen) közötti cinkosság miatt. Felfogad egy magándetektívet, hogy az kövesse a lányt. A nyomozó azonban úgy dönt, hogy elrejti a bizonyítékokat a lány hűtlenségéről, mert szeretné megóvni a zenészt. Ez a viselkedése azonban egy veszélyes játékba fordul át, mely a végletekig bonyolítja a dolgokat. A történet Velencében ér véget, ahol a nyomozó egy váratlan igazságot fedez fel. A filmet 20 órai kezdettel vetítjük, eredeti, angol nyelven, magyar nyelvű szinkron-tolmácsolással.

A fesztivál filmjei Budapesten a következők voltak: Fort Apache (rendezte: Marco Risi), Ház a felhők fölött (rendezte: Claudio Giovannesi), Megoldható (rendezte: Giulio Manfredonia), Giovanna apja (rendezte: Pupi Avati), Családi gubanc (rendezte: Giovan Battista Avellino, Salvatore Ficarra, Valentino Picone), Mitől más? (rendezte: Umberto Cartemi), Giulia este otthon marad (rendezte: Giuseppe Piccioni), Szívügy (rendezte: Francesca Archibugi), Két játszma (rendezte: Enzo Monteleone), Ex (rendezte: Fausto Brizzi).

A rendezvénysorozat hivatalos szponzora a Banco Popolare Hungary. A fesztivál Budapest után Pozsonyban (november 17-19) és Krakkóban (december 4-10) kerül megrendezésre.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nagy siker a Puskinban | ZETApress

Szóljon hozzá!