ZETApress

hírportál

Húsvétra is Kossuthkiflit!

Törőcsik Mari besúgót, Básti Juli kísértet alakít a 4. epizódban. Április 5-én húsvétvasárnap 20:50-kor fut majd a Dunán a Kossuthkifli újabb része. A besúgót alakító Törőcsik Mari majdnem megfőzi a titkos híreket szállító postagalambokat, Básti Juli pedig kísértetként jelenik meg a szellemek járta, elhagyott Schwappach-házban.

A Kossuthkifli múlt vasárnapi 3. epizódjában a postakocsi utasai véletlenül kiszabadították Füzegy vitézt a skatulyából. Miután a maradék magyar felfalta a reggelijüket, visszaparancsolták az étüibe, és folytatták útjukat Galántára, hogy passzus szerezzenek, nehogy az osztrákok letartóztassák őket. A tanácsos áruló temetkezési vállalkozóktól szerzett híreket felőlük, de így sem sikerült utolérnie őket, és legjobb embere, Dalfalvi Matyiő is dezertőrök fogságába került.

Schwappach őrnagy ugyan megkapta az áhított passzust, mégsem folytatták útjukat, mert hazafias kötelességének tekintette, hogy ? megakadályozandó az osztrák csapatösszevonást ? felrobbantsa a séllyei hidat. A merénylet kudarcba fulladt, de az irgalmasok kórháza a levegőbe repült. Batykót ismét felkereste az édesanyja, és megparancsolta neki, hogy szerezze meg a tollat ? akár gyilkosság árán is. A Kossuthkifli aktuális részeit péntekenként 20 órától ismétli a Duna World. A sorozat idekattintva is követhető ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-T2roj-egSc[/youtube]

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vácra ér a Kossuthkifli | ZETApress

Szóljon hozzá!