ZETApress

hírportál

Vácra ér a Kossuthkifli

Jön a Kossuthkifli 5. epizódja, melyben feltűnik többek között Derzsi János, Schmied Zoltán és Kamarás Iván is. Április 12-én, vasárnap 20:50-kor sugározza a Duna TV a filmsorozat 5. részét. Az aktuális részeket péntekenként 20 órától ismétli a Duna World, míg az interneten idekattintva követhető.

A Kossuthkifli új epizódjában ? az utazás negyedik napján ? a postakocsi utasait magyar honvédek tartóztatják le. Csodás szabadulásukat követően új üldözőjük akad egy betyár személyében, aki szemet vetett a Vödric-lányra. A halottaskocsi egyre közelebb ér a postakocsihoz, olyannyira, hogy az éjszakát mindenki Vácon tölti. Az új részben feltűnik többek között Derzsi János, Schmied Zoltán és Kamarás Iván is ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

A múlt heti 4. részben Schwappach tanácsos bebizonyította, hogy besúgó hálózata kiválóan működik, még Vödric Demeter régi szerelméről, egy Pironka nevű cigány lányról is mindent tud. A postakocsi megállt egy botzenhajzlinál, de utasai megint nem ehettek, hiába varázsolt ínyencségeket Batykó, a kocsihajtó, mert megjelent Dalfalvi Matyiő, és rögtön vitába keveredett Schwappach őrnaggyal, aki kis híján le is lőtte. A menekülő, megtépázott Dalfalvit azonban hamarosan felszedte a halottaskocsi, és újra együtt folytatták az üldözést. A postakocsi megállt Érsekújváron, ahol terjedt a hír, hogy Miklós cár csapatokat küld a császár megsegítésére. Sietve elhagyták a várost, éppen mikor a halottaskocsi megérkezett. Az éjszakát a szellemek járta, elhagyott Schwappach-házban töltötték, ahol álmukat kísértetek háborgatták, akik aztán meglátogatták a Muzslán éjszakázó tanácsost is.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ixC6ZhBjYlI[/youtube]

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Célhoz ér a Kossuthkifli? | ZETApress

Szóljon hozzá!