ZETApress

hírportál

Füzegy vitéz kiszabadul

DelizsánszMárcius 29-én vasárnap este már 19:25-kor folytatódik a harmadik epizóddal a Fehér Béla lebilincselő regényéből készült tévésorozat, a Kossuthkifli a Dunán. A korábbi kezdés oka, hogy 20:25-től a Magyarország?Görögország Eb-selejtező focimeccs lesz a képernyőn.

A március 22-i 2. részben a szerelmesek, Thalvizer grófnő és Batykó, a különös, kissé hibbant kocsihajtó kíséretében postakocsin indultak el, hogy a hadszíntérré vált országon át elvigyék a bejglit Debrecenbe, s egyben végére járjanak a rejtélynek. Az úton martalócok támadtak rájuk, majd megmenti őket Badagány, a limlomász, akitől Estilla egy csodálatos kis étüit vásárol, és megismerték a díszes dobozka ősi legendáját is, mely szerint az elvarázsolt Füzegy vitéz lakik benne.

Közben Pozsonyban az elkeseredett cukrászmester bezárta boltját, és a lánya keresésére indult. Elsőként csábítójának atyját, Schwappach Ferdinánd udvari tanácsost kereste fel, akiről kiderült, hogy a császári besúgóhálózat feje. Mire leszállt az est, egy halottaskocsi szegődött a fiatalok nyomába, fedélzetén egy megtört és egy bosszúszomjas apával, éjjel pedig Batykót, a kocsihajtót halott anyjának szelleme látogatta meg.

PironkaA harmadik epizódban, az utazás második napján a postakocsi utasai ? a szerelmesek, Thalvizer grófnő és Batykó ? megállnak reggelizni, de véletlenül kiszabadítják a Kovács Lehel alakította Füzegy vitézt a skatulyából ? ez látványos jelenetnek ígérkezik! Miután a maradék magyar felfalja a reggelijüket, visszaparancsolják az étüibe és folytatják útjukat Galántára, hogy passzus szerezzenek, nehogy az osztrákok letartóztassák őket.

A harmadik részben Batykót ismét felkeresi az édesanyja és megparancsolja neki, hogy szerezze meg a tollat ? akár gyilkosság árán is. A Kossuthkifli aktuális részeit péntekenként 20 órától ismétli a Duna World ? tudtuk meg Tamás Dorkától. A sorozat idekattintva követhető az interneten is.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=moggEF7UKSo[/youtube]

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Húsvétra is Kossuthkiflit! | ZETApress

Szóljon hozzá!