ZETApress

hírportál

Elindult a Kossuthkifli

Váratlanul harminc rúd bejglire kap megrendelést 1849. május 6-ára virradó éjjel Vödric Demeter (Haumann Péter) pozsonyi cukrászmester és udvari szállító Debrecenből. A hazafias érzelmű Swappach őrnagy (Lengyel Tamás), Vödric leányának (Trokán Nóra) kedvese azonban kémjelentést sejt a zsíros firkában.

A szerelmesek egy púpos, unatkozó vénlány (Nagy-Kálózy Eszter) és egy titokzatos, hibbant kocsihajtó (Kálloy Molnár Péter) kíséretében postakocsin indulnak el, hogy a hadszíntérré vált országon át elvigyék a bejglit Debrecenbe, és egyúttal végére járjanak a rejtélynek. Hamarosan egy halottaskocsi szegődik a nyomukba, fedélzetén egy megtört és egy bosszúszomjas atyával (Reviczky Gábor) ? láttuk tegnap este a két hete beharangozott Kossutkifli című hatrészes tévéfilmsorozat első epizódjában. Folytatás jövő vasárnap este 20:50-kor a megújult Dunán. Mire az április 19-i 6. részben a sok-sok bejgli száz veszélyen át célhoz ér, már késő lesz és a Kossuthkifli ideje is lassan lejár. A március 3-i sajtótájékoztatón Lantai József fényképezett.

Az új Kossuthkifli a Telekom TV-n

Az 1848/49-es szabadságharc idején játszódó Kossuthkifli című tévésorozat darabjai a Telekom és az MTVA együttműködésének eredményeképpen a tévéadást követő naptól a Telekom Videotékából is kikölcsönözhetővé válnak, így azok sem maradnak le a sorozat darabjairól, akik nem tudják megtekinteni azokat a tévéadás idején. A sorozat darabjai nemcsak a Telekom ügyfelek számára válnak elérhetővé, hisz bárki, tehát azok is válogathatnak a TV GO szolgáltatáson keresztül elérhető Videotéka kínálatából, akik még nem rendelkeznek Telekom TV-előfizetéssel. A Kossuthkifli utómunkái a Telekom támogatásával készültek el. A hatrészes, epizódonként 52 perces filmsorozat a 160 évvel ezelőtti környezet és a regény meseszerű világának újrateremtése gigantikus mértékű speciális digitális utómunkával készült, így válhatott az egyébként is remek, szórakoztató alapanyagból, egy a mai kor vizuális igényeit maximálisan kielégítő, minőségi produkció.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tovább megy a Kossuthkifli | ZETApress

Szóljon hozzá!