ZETApress

hírportál

Lore a Művészben

LoreKözönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítés április 25-én, csütörtökön. A 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíjasa, a Lore május 2-án kerül országosan a mozikba a Mozinet Kft. forgalmazásában, de jövő csütörtökön, 18 órakor a Művészben premier előtt látható lesz – tudtuk meg Tóth Judittól.

A vetítés további különlegessége, hogy közönségtalálkozó követi: a vendég az alkotás címszereplője, Saskia Rosendahl! A színésznő a Lore-tól függetlenül tartózkodik Budapesten: Baltasar Kormákur rendezésében (Vérvonal, Csempészek, 2 kaliber) forgatja az HBO számára a The Missionary című, hidegháborús közegben játszódó sorozat pilotepizódját, ahol fővárosunk ismét Kelet-Berlint jeleníti meg.

A mindössze 19 éves, de már Ausztráliában és Stockholmban is díjazott Rosendahl a megfeszített munka ellenére vállalta, hogy részt vesz a fődíjas alkotás premier előtti vetítésén, a Teréz körút 30-beli Művész moziban, és a filmet követően örömmel válaszol a nézők kérdéseire. A beszélgetés moderátora Csákvári Géza, a Népszabadság újságírója lesz. Jegyelővételre a Művész mozi weboldalán van lehetőség.

Az ausztrál-német koprodukcióban készült Lore a Titanicos győzelmet megelőzően több filmfesztiválon megfordult és Ausztrália ezt az alkotást nevezte idén az Oscar-díjra. A film Rachel Seiffert azonos című, Booker-díjra jelölt regényén alapul, melynek magyar kiadása a Gabo Kiadó gondozásában most debütált a Könyvfesztiválon. A vetítésre 1000 forintért lehet jegyet váltani, s az eseményen a könyv is kedvezményes áron megvásárolható lesz.

Szóljon hozzá!